Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 169’uncu yıl dönümü Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Hükümet konağı önündeki Atatürk büstüne çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlama programı daha sonra öğretmenevinde devam etti. Programa katılanlara emniyet personeli tarafından çeşitli ikramlar yapıldı. Öğretmenevindeki programın ardından kutlamalar ilçe emniyet binasında devam etti. Günün final kutlaması olarak değerlendirilen ilçe emniyet müdürlüğü binasındaki etkinlikte sıra dışı bir etkinlik yapılarak konuklara çiğ köfte ve şalgam ikram edildi. Final etkinliğine Çemişgezek Kaymakamı Soner Kırlı, İlçe Jandarma Komutanı Murat Akdeniz, Belediye Başkanı Ahmet Şadan Ersoy, Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Çaparlar, yargı mensupları, İlçe Müftüsü Mustafa Şanver, kamu kurum ve kuruluş amirleri, Tunceli Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt, Çemişgezek Cemevi Başkanı Ali Hadi Yıldız, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Geceye katılan vatandaşlar, gerçekleştirilen bu beraberliğin sadece bu özel güne has değil, farklı zamanlarda da polis ile iç içe olduklarını söyledi.
Kaynak: iha