Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde Kutlu Doğum Hatfası dolayısıyla düzenlenen programa yoğun ilgi gösterildi.
Belediye Sinema Salonu'nda düzenlenen programa Çemişgezek Kaymakamı Soner Kırlı, Belediye Başkanı Ahmet Şadan Ersoy, Tunceli İl Müftüsü Hüseyin Yıldırım, Pertek İlçe Müftüsü Metin Özer, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Selahattin Ateş, Çemişgezek Cemevi Başkanı Ali Hadi Yıldız, kamu kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Programın açılış konuşmasını ilçe Müftüsü Mustafa Şanver yaptı. Cemevi Başkanı Ali Hadi Yıldız ise haftanın önemine dair duygu ve düşüncelerini aktardığı bir konuşma gerçekleştirdi. Çemişgezek Kaymakamı Soner Kırlı, hafta boyunca düzenlenen etkinliklere katılımın yoğun olmasından duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Kaymakam Kırlı, böyle anlamı ve önemi büyük bir günde, böylesi bir müstesna ortamda bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.
Program Diyanet İşleri Başkanlığı'nca hazırlanmış olan sinevizyonun gösteriminin ardından, Çemişgezek İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırlamış oldukları kutlu doğum sunumları ile sürdü. İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan ilahi korosunun sunumunun ardından, yine aynı okulun öğrencileri 'Naat' ve 'Gül' şiirlerini okudu.
Programda Tunceli İl Müftüsü Hüseyin Yıldırım tarafından 'Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet' temalı konferans verildi. Programın sonunda Çemişgezek İlçe Müftüsü Mustafa Şanver, bütün katılımcılara teşekkür ederek, hafta boyunca düzenlenen etkinliklerde katkısı bulunan kurumlara ve emeği geçenlere minnettar olduklarını dile getirdi. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Çemişgezek’te yoğun katılımla gerçekleştirilen kutlu doğum kermesi ve kutlu doğum yemeği etkinliklerinin ardından düzenlenen, “Peygamberimiz Din-Samimiyet'' konulu programda vatandaşlar adeta salona sığmadı. Etkinliğin bütün katılımcılarına gül takdim edilerek, çikolata ikram edildi.
Kaynak: iha