Her yıl 15  22 Nisan arası konunun ilgililerince Turizm Haftası kutlanır. Kültür ve Turizm Bakanlığı;  Turizm  Haftası ile ilgili çalışmaları yapar. Amaç Turizmin önemini tüm paydaşlara daha iyi kavratmak, bu konunun önemini kişilere, topluma ve tüm Milletimize anlatmak; bu konuda bir kültür yaratıp, turizm olgusunun ekonomik anlamda neler getirdiğini ve gelecekte daha fazla turist çekmek için yapılması gereken çalışmaları bulup ortaya koymak  için kutlanır.
Bir başka şekilde söylersek; Turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak, turizm olgusunu kavratmak, ve uygulama becerileri kazandırmak için ortaya koyulur.
        Turizm iç ve dış turizm olarak ikiye ayrılıyor. Turist veya turistler yurt içinde seyahat ediyorlarsa; buna iç turizm diyoruz; dış turizm ise ülkemizi ziyaret eden turist veya turist gruplarıdır.
         Yurt içinde yaptığımız seyahatlerde; harcadığımız para yurt içinde kalıyor; eğer yurt dışına seyahat ederseniz dövizimiz dışarıya akar. Eğer yurt dışına çıkış çok büyük sayılara ulaşırsa; dövizimiz dışarı akacağından; ödemeler dengesinde ülkemiz aleyhine bir durum ortaya çıkabilir. Buna karşılık dışarıdan ülkemize gelen turist sayıları çok büyük miktara ulaşırsa; giren döviz hem parasal katkı sağlar, hem de ödemeler dengesindeki açıkları kapatır. Yurt içinde üretilen tüm tarımsal üretimlerin doğrudan tüketimini sağladıkları için özellikle tarım sektörünü direkt desteklemiş olurlar. Ayrıca turistlere pazarlanan tüm ürünlerde önemli döviz girdisi sağlar. Bu bakımdan turizm; bacasız sanayiidir.
        Ülkemizin çok büyük oranlı turist çekebilmesi;  ilk bölge barışı; sonra özellikle tüm altyapıların çok gelişkin olmasına bağlıdır. Örneğin havaalanları, otoyollar, bölünmüş yollar, vasıflı yollar, çok gelişkin şehir altyapıları, yıldızlı oteller, Limanlar, hızlı tren, sorunsuz trafik, metrolar, Bakımlı ve restore edilmiş tarihi yapılar, temiz ve bakımlı turistik doğa, temiz ve uygun fiyatlı restoranlar, temiz deniz ve hava, kirletilmemiş doğa, gelişkin turizm kültürü, bozulmamış doğa, kandırılmamak  gibi.
      Türkiye 2014 te turizmden 34,5 milyar dolar gelir sağlarken; 2015 te 31 milyar dolar;  2016 tıda 22,2 milyar dolar;  verilen bir yığın teşviğe rağmen 2017 de; 2016 tıya göre % 18,9 artarak 26,3 milyar dolar oldu.
       Turizm ülkemizdeki katma değeri en yüksek ekonomik kaynaktır.