Her yıl 15 -22  nisan tarihleri arası ‘Turizm Haftası’  kutlarız.  Amaç Türk Turizmini olduğu noktadan daha iyi yerlere taşımak, turizm bilincini toplumun tüm katmanlarına daha iyi seviyede benimsetmek, ve daha fazla turizmden ekonomik  girdi sağlamaktır. Tanımak, gezmek,  görmek, yaşamak, dinlenmek, eğlenmek, incelemek, araştırmak, tarihi özellikleri tanımak, coğrafik özellikleri görmek, incelemek amacıyla yapılan gezilere turizm diyoruz.  Bu amaçla gezen insanlarada turist diyoruz. Turizm iç ve dış turizm olmak üzere ikiye ayrılıyor. Gezici kişi veya gruplar  yurt içinde seyahat ediyorlarsa buna iç turizm diyoruz; yurt dışından gelip; ülkemizi ziyaret eden turist veya turist gruplarınada dış turizm diyoruz.

      Günümüzde turizm Dünya’daki en büyük pastalardan biridir. Amaç bu pastadan daha çok pay alabilmektir. Elbette bu payı alabilmek; bazı çalışmaları, tanıtımı, gelen turisti mennun etmeyi, Ülke olarak iyi bir altyapıya sahip olmayı, turisti kazıklamamayıda bilmemiz ve uygulamamızı gerektiriyor. Ayrıca özellikle turizme uygun gerekli altyapının en iyi seviyede yapılması,  bu alandaki tercih nedeni olmayı ve getiriyi artıracaktır.  

     Türkiye turizmden 2014 te 34,5 milyar dolar; 2015 te 31 milyar dolar; 2016 tıda 22,2 milyar dolar;  2017 de  26,3  milyar dolar;  2018 dede 29 milyar 512 milyon, 926 bin dolar gelir sağladı.  2018 yılında Türkiye’yi  46 milyon 112 bin  592 ziyaretçi geldi. Ziyaretçilerin 39 milyon 488 binini yabancılar oluşturdu.  En çok ziyaretçi 5 milyon 964 bin kişi ile Rusya’dan geldi. Ziyaretçilerin 2018 yılında  kişi  başı harcaması ortalama 678 dolar oldu.

      Turizm Dünya’da en büyük ekonomik girdiyi sağlıyan  değerlerden biridir. Bu pastadan ne kadar büyük pay alırsak; ülkemizdeki ekonomik büyüme artacak;  ürettiğimiz yerli ürünler; tekstil gibi; yerli tarımsal ürünler sebze ve meyvelerimiz gelen turistlerede  pazarlanacağından; bunlardanda  önemli  girdiler sağlanacaktır.