Türkiye’ye yılın ilk sekiz ayında 31 milyon 1394 turist geldi; öyle görünüyor ki yıl sonu 50 milyon turisti ağırlayacağız.  Turizm Dünya’daki en büyük pastalardan biridir. Onun için turizme bacasız sanayii denilmiş.  Türkiye’ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya’yı birinci sırada; Almanya’yı ikinci sırada; İngiltere’yi üçüncü sırada  görüyoruz. 2019 yılının ilk 8 ayında;  2018 yılının aynı dönemine göre % 15  lik bir artış  sağlanmış.  Beklentimiz bu rakamın daha yukarılara doğru gitmesi;  Türkiye özellikle Kruvaziyer turizmin alt yapısını yeterli hale getirerek;  daha çok ziyaretçi sayısını ulaşabilir.  Özellikle kruvaziyer turizmi çok harcama yapabilen yüksek gelirli turistleri oluşturuyor.

       Türkiye’de turistler en çok Antalya’yı tercih ediyor. Yılın ilk sekiz ayında Antalya’ya 10 milyon 765 bin 946 turisti ağırladı. Antalya 2019 yılının ilk sekiz ayında; 2018 sekizin aynı dönemine göre  % 17 lik bir turist artışı sağladı. Yılın ilk sekiz ayında;  Rusya’dan Antalya’ya 3,8  milyon turist geldi.  2 ci sırayı  1,7 milyon turist gelişi ile Almanya aldı.  Antalya’nın 2019 yılı sonu itibarı ile 16 milyon turisti  ağırlayacağı sanılıyor.

      Türkiye’nin her tarafına turist gelişlerinin artması; ülkemizin temel hedeflerinden birisi olmalıdır.  Çünkü bu pasta gerçekten çok büyüktür; ve bu pastadan daha çok pay alabilmek; genel anlamda; ülkemiz genelinde alt yapının çok geliştirilmesi; sonrasında da turizme dönük alt yapıların en güzel şekle getirilmesi hedefimiz olmalıdır.  Özellikle ulaştırma alt yapısının en iyi seviyeye getirilmesi;  tanıtım, yeni ürün yaratma (yeni gezilecek görülecek  alanları turizmin hizmetine sunma ), eko turizm (doğa turizmi); problemsiz  güvenlik; yetişmiş insan kaynağı da bu konuda son derece önemlidir.

      Ülkemize fevkalade çok sayıda turistin gelmesi, döviz akışını çok yükseltecek; tarımsal ürünler yurt içinde katma değerini muhafaza ederek pazarlanacaktır. Bu kaynak yeni yatırımların, yeni iş olanaklarının, yeni  iş yerlerinin açılmasını sağlayacaktır. Böylece işsizlik en aza inecek; sağlanan girdiler sonucunda hayat standardı yükselecektir.  Turizm gerek bölgesel; gerekse  Dünya  barışına da   hizmet  eden  en önemli  faktörlerden biridir.