Osmanlı imparatorluğunun Anadolu da kalan toprakları üzerinde yarı işgal altında yaşayan halkın Atatürk liderliğinde    kazandığı istiklal savaşı sonunda kurulan yeni devlet CUMHURİYET yönetimini seçmiş. Cumhuriyetin kurumlarını kurarak demokrasi ile taçlandırmıştır.  Halk kurulan CHP yi iktidara taşımış. İktidar cumhuriyet devrimlerini gerçekleştirmiştir. Türkiye Cumhuriyeti devleti ile CHP si bütünün parçalarıdır. Bütün cumhuriyet kurumları ve devrimleri bu sayede gerçekleşmiştir.

      Cumhriyet ile aynı yaşta olan CHP si iktidarı ve muhalefeti kendi içinde yürüterek 1946 da çok partili döneme geçene kadar ülkeyi yönetmiştir.!946 da CHP içindeki muhalefet yeni parti kurarak seçimlere gidilmiş.1950 seçimlerinde CHP si  halkın seçtiği yeni kurulan partiye iktidarı devretmiş. CHP muhalefet görevini üslenmiştir. O günden bugüne kısa süreler içinde iktidar olsa da muhalefet görevini sürdürmektedir.

       Temel görevi cumhuriyetin kurumlarına ve devrimlerine sahip çıkarak yaşatmak olan CHP ,1923 ruhunu tekrar yaşama geçirecek yolu bulup iktidar olma . Halka hizmet ve refah getirmelidir.Bunun yolu çok çalışmaktır.Gece gündüz demeden.

CHP si içinde çok seslilik geleneiğnden gelir.Çok seslilik demokrasinin var olduğunu gösteren niteliklerden biridir.Parti tüzüğü özünde kalınarak.

CHP sinin kuruluş yıl dönümünde, daha önce görev almış, bugün görevi başında bulunan tüm partililere başarılar diliyorum.

YAŞASIN ATATÜK CUMHURİYETİ