Dünya emperyalizmi yeni düzenini kurarken,ülkemiz bu kurulan düzenin neresinde olcak.Ne kadar katkıda bulunacak.Yönetim kadrolarının içinde yer bulabilecek mi.

          Ülkemizin sanayiden tarıma,teknolojiden hizmet sektörüne emperyalizm ile ortaklık kurup yönetime ortak olanlar yeni düzene kendilerini hazırlıyor.Gelecek yeni düzende söz sahibi olmak için gerekli yatırımları yapma yolundamı.

          Gelecek düzen sunni beyinleri oluşturan teknoloji ile dünya emperyalizmine yeni alanlar yaratacağına göre,buna bağlı sosyal, ekonomik ve siyasal yapılanmayı da beraberinde halklara sunacaktır.Kaçınılmaz olarak ülkemizde yeni düzenin etkisi altına girecektir.

           Gelen yeni düzenin kotlarını tanıyoruz.Nasıl gerçekleşeceğini hayal ediyoruz.Temel kot eğitim ve öğretim.Ana sınıfından, üniversiteye kadar tüm okullarda matematik,fizik,kimya ve biyoloji alanında iyi yetişmiş yeni nesiller.Bu nesillerden faydalanacak yatırımlar.Ülkemiz emperyalist ortakları gelecekte ,yönetim ortaklılığına yükselmek istiyorlarsa teknoloji alanında zaman kaybetmeden yatırımlara başlamalı.Eğitim ve öğretimde yeni nesillere öncülük etme sorumluluğu almalıdır.Siyasilerde önünü açacak hukiki düzenlemeleri hızla yerine getirmelidir.

           Bu gün insanın kontrolünde gelişen tekno gelişmeler,gelecekte insanları kontrolleri altına alıp almayacağı yaşanarak görünecektir.Kendilerine uygun nasıl bir hukuk,ekonomi,sosyal hayat ve siyaset üretecek sürecin içinde belirlenecektir.Yaşadığımız sürecin olmayacağı ortadadır.

           Günümüzü yaşarken yeni ufuklar açarak geleceğe hazırlanan ülkeler refahı ve gelişmişliği yakalayacaklardır.