Antalya’nın Serik ilçesi Aspendos tiyatrosunda sahne alan Anadolu Ateşi Soma’da maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için özel bir gösteri sahneledi. Tuncel Kurtiz’in madencileri anlatan “Geçit Yok” şiiriyle son bulan sahne izleyicilerden büyük ilgi topladı. Anadolu Ateşi Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, “Soma’daki faciada hayatını kaybeden işçi kardeşlerimiz için buradayız. Bu gösterinin gelirini de Soma’daki işçilerin ailelerine bağışlayacağız” dedi.
Sanat yönetmenliğini Mustafa Erdoğan’ın yaptığı Anadolu Ateşi Antalya’nın Serik ilçesi Aspendos tiyatrosunda sahne aldı. Yaklaşık 5 bin kişinin izlediği gösteri ayakta alkışlandı. Dans grubu Soma’da maden kazasında hayatını kaybeden 301 maden işçisini unutmadı. Maden işçileri için özel bir koreografi hazırlayıp sahneledi. Tuncel Kurtiz’in maden işçilerini anlatan “Geçit Yok” isimli şiirinin de seslendirildiği sahne izleyenler tarafından ilgiyle takip edildi. Soma için özel olarak hazırlanan sahne, perde üzerine 301 işçinin isimlerinin yansıtılmasının ardından başladı ve dansçılardan birinin madenci kıyafeti giyip elinde maden kazmasıyla izleyenleri selamlamasıyla sona erdi.
“GÖSTERİNİN GELİRİ SOMA’DA HAYATINI KAYBEDEN İŞÇİLERİN AİLELERİNE BAĞIŞLANACAK”
Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, sahnelenen gösteri için özel bir çalışma yaptıklarını kaydetti. Soma’da meydana gelen kazanın üzücü olduğunu ve bu gösteriden elde ettikleri geliri maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine bağışlayacaklarını da belirten Erdoğan, “Soma’daki faciada hayatını kaybeden işçi kardeşlerimiz için buradayız. Bu gösterinin gelirini de Soma’daki işçilerin ailelerine bağışlayacağız. Dansçılarımızla yeni bir koreografi hazırladık Soma için ve Tuncel Kurtiz’in maden işçilerini anlatan “Geçit yok” şiirini kendi sesinden seslendireceğiz. Elde edilen geliri de Soma’ya göndereceğiz” dedi.
“SANAT CAMİASINDA DAĞINIKTA OLSA BİR DUYARLILIK VAR”
Kendi tiyatrolarında ellerinden geldikçe Soma’ya destek olmak istediklerini belirten Erdoğan, başka yerlerde de Soma’ya yardım için başlatılacak organizasyonlara katılmak için hazır olduklarını kaydetti. Sanat camiasının dağınık bir şekilde destek verdiğini belirten Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Sanat camiasında dağınıkta olsa bir duyarlılık var. Dünya tarihinde az rastlanan bir facia. Sanatçıların bir araya gelerek bir organizasyon yapmaları daha uygun olurdu. Biz kendi tiyatromuzda olduğumuz için buradan Soma’ya destek veriyoruz. İstanbul ya da başka yerlerde Soma için çalışmalar olursa seve seve katılırız” diye konuştu.
Gösteri diğer oyunların sahnelenmesiyle devam etti.
Kaynak: iha