Antalya’nın Kumluca ilçesinde meydana gelen hortum seralara zarar verdi. 5 dönümlük bir sera kullanılamaz hale gelirken hortumun yaklaşık 50 dönümlük alanda etkili olduğu tahmin ediliyor. Seraları hortumdan etkilenen üretici Mehmet Kardeş, “İlk hasadı dahil toplamak nasip olmadı” dedi.
Kumluca'da dün akşam başlayan yağmur rüzgarla birlikte etkili olmaya devam etti. Rüzgar ve yağmur nedeniyle merkez Kum Mahallesi Camikırığı ve Beykonak Mahallesi ile Fethiyeliler'de hortum çıktı. Karada çıkan ve hızla ilerleyen hortum, tarım alanlarına zarar verdi. Yaklaşık 50 dönüm sera zarar gördü. Pek çok seranın camları kırıldı, 50 dönüm plastik seranın örtüleri uçtu, ürünler zarar gördü.
“ZARAR ETTİK”
Hortum nedeniyle serası zarar gören çiftçi Mehmet Kardeş (33), dört dönüm serasının kullanılamaz hale geldiğini, domates ve salatalık ürünlerinin zarar gördüğünü söyledi. Eşi ve işçilerin sezonun ilk hasadını yaptıkları sırada hortuma yakalandıklarını kaydeden Mehmet Kardeş, "Yağışla birlikte gelen hortum seramızın büyük bölümünü yerle bir etti. Eşim ve çalışanlar dışarı kaçarak kurtuldu. Tek tesellimiz kimsenin zarar görmemesi. İlk hasadı dahi toplamak nasip olmadı" dedi.
Bölgede Mehmet Emin Doğan’a ait işçi evi de hortumdan zarar gördü.
Kumluca Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, bölgede zarar tespiti yapmak için çalışma başlattı.
Kaynak: iha