Kumluca ilçesinde, Avcılar Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Derneği tarafından ikincisi düzenlenen Atış Etkinlikleri ilçeye bağlı Karacaören Mahallesi Çayağzı mevkisinde yapıldı. Antalya genelinden atışlara katılan yarışmacılar, 4 bin 500 TL'lik otomatik av tüfeğini kazanmak için yarıştı. Bayanlarında ilgi gösterdiği yarışmalarda yaklaşık 2000 kişi atış yaptı. Bayanlarda birinci olan Gül Şebekli, tam otomatik av tüfeği kazandı. İki gün süren etkinlik, ikinci gün akşam karanlığına kadar devam etti.
Yarışma sonunda, trab etabında Mevlüt Topal, 50 metre etabında Gökhan Günal, 100 metre etabında Burak Koltuk, 50 metre hareketli etabında Çetin Doğru birinci olurken, bayanlar etabında Feride Havutçu birinci oldu. Teşvik Ödülü alan Hüsnü Demiral’a otomatik av tüfeği hediye edildi. Yarışların sonunda dereye giren yarışmacılara kupa ve hediyeleri takdim edildi.
Emekli Birinci Sınıf Emniyet Müdürü Galip Ganioğlu’nun yetiştirdiği Gül Şebekli, Pınar Tanrıkulu ve Feride Havutcu iyi atış yaparak bayanlar dalında dereceye giren yarışmacılar oldu. Kadınlar etabında birinci olan Gül Şebekli, tam otomatik av tüfeği ve kupasını Kumluca Avcılar Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Derneği Başkanı Oktay Karakuş'un elinden aldı.
ELTİLER KIYASIYA YARIŞTI
Atış etkinliklerinde köylü kadınlarda kendi aralarında kıyasıya yarıştı. Özellikle iki elti olan Derya Kırdal (30) ve Emine Kırdal (33) kendi aralarında yarıştı. Beş atışta 4 isabet gerçekleştiren Derya Kırdal "Ben eltimden daha başarılıyım" derken, Emine Kırdal da "seneye daha iyi çalışıp inşallah daha başarılı olacağım" diye konuştu.
Kumluca Avcılar Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Derneği Başkanı Oktay Karakuş da; bu yıl ikincisini gerçekleştirdikleri atış etkinliklerine ilginin geçen senekinden daha fazla olduğunu söyledi. Yarışların trab, 100 metre, 50 metre ve 50 metre hareketli olmak üzere 4 ayrı etaptan oluştuğunu anlatan Karakuş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Antalya genelinden katılan yarışmacılarımızın birinci etkinliklerimize göre bu yıl artması bizleri memnun ediyor. Başka hiçbir atış etkinliğinde olmayan her etapta dereceye giren yarışmacılarımıza yaklaşık 4 bin 500 TL otomatik av tüfeği veriyoruz. Amacımız, nesli tükenmekte olan av hayvanlarının bilinçsizce avlanmasının önüne geçmek, avcılarımızın av meraklarını burada gidererek stres atmalarını sağlamaktır. Görüldüğü gibi bunu başarmış gibi görülüyor. Etkinliklerimize katılan ve katkıda bulunan tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ederim.”
Kaynak: iha