Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Orta Asya’dan Kafkasya’ya, Filistin’den Çanakkale’ye kadar her yerde milyonlarca kez şehit olduk. Biz kutsal davamız için şehit olduk. Bizim destanlarımız var" dedi.
Zeybekci, Denizli’de 33 şehit asker için yapılan anıtın açılışında yaptığı konuşmada, "Bu milleti Gazi Mustafa Kemal’in gösterdiği o muasır medeniyet seviyesine götürmek için verilen mücadele de, cephede verilen savaş gibidir’’ dedi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli’nin Acıpayam ilçesinin Dodurgalar Mahallesi’nde şehit 33 asker için yaptırılan anıtın açılışına katıldı. Açılışa Bakan Zeybekci’nin yanı sıra Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Bilal Uçar, Mehmet Yüksel, Nurcan Dalbudak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 21 yıl önce Bingöl’de şehit edilen askerlerin yakınları katıldı. Dodurgalar Mahalle Meydanı’nda gerçekleştirilen tören öncesi saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Bakan Zeybekci, yaptığı konuşmada şehitlerin hakkının asla ödenemeyeceğini söyledi. Şehitlerin emanetlerine her zaman sahip çıkıldığını belirten Zeybekci, şöyle konuştu: "Bizim milletimiz İslam’ın bayraktarlığını, vatanın mukaddesatını, namusun kutsallığını hep ön planda tutarak şehitliği kendine hedef olarak görmüştür. Biz her yerde şehit olduk. Orta Asya’dan Kafkasya’ya, Filistin’den Çanakkale’ye kadar her yerde milyonlarca kez şehit olduk. Biz kutsal davamız için şehit olduk. Bizim destanlarımız var. Malazgirt’ten, Kurtuluş Savaşı’na kadar onlarca destanımız var. Sadece Müslüman Türk olduğumuz için Balkanlar da milyonlarca şehit verdik. Vatanımız, dinimiz, bayrağımız için şehitliği gelecek nesillere hiç unutturmamamız lazım.’’
Millet için, din için mücadele eden canını verenlerin Allah yolunda şehit olduğunu kaydeden Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu milleti Gazi Mustafa Kemal’in gösterdiği o muasır medeniyet seviyesine götürmek için verilen mücadele, cephede verilen savaş gibidir. Bu milleti Dünya Milletler Topluluğu’nda namerde muhtaç olmayan ecdadın bize miras bıraktığı yere götürmek için öğrencilerin verdiği mücadele de aynı derecede önemlidir. İşte tüm bu mücadelelerle bir zamanlar biz de öyle bir milletmişiz ki gelmişiz dünyaya medeniyet nedir milliyet nedir diye göstermişiz.’’
Bakan Zeybekci daha sonra şehit ailelerine plaket verdi. Zeybekci ve beraberindekiler mahalle mezarlığı girişine 33 şehit asker için yaptırılan anıtın açılışını yaptı. Burada duygusal anlar yaşanırken, bazı şehit yakınlarının ağladığı görüldü. Edilen duanın ardından anıt açıldı. Bakan Zeybekci daha sonra Beyağaç ilçesine yağlı güreşleri izlemeye gitti.
Kaynak: iha