Denizli’de kitapçılık yapan Yusuf Urem, kitabevinden alınan kitaplardan elde edilen geliri Soma’ya göndereceğini açıkladı.
Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasının yaraları sarılmaya devam ederken, vatandaşların da yaptıkları yardımlar dikkat çekiyor. Son olarak Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin arkasında bulunan Halikarnas Kültür’ün sahibi Yusuf Urem, Soma için örnek bir kampanya başlattı. Kitabevinin camına ‘Soma için el ele. 17:00-21:00 arası Soma için çalışıyoruz’ yazılı bir yazı asan Urem, bu saatler arasında kitap satışından elde edilecek geliri Soma’ya göndereceğini açıkladı.
Soma’da meydana gelen olaya çok üzüldüğünü anlatan Urem, şöyle konuştu: "Olay ülkemizi derinden etkiledi.Bizler de sosyal sorumluklarımız gereği Soma için el ele diyerek bir kampanya başlattık. Bu kampanya 10 gün sürecek. Bu süreçte 17:00-21:00 saatleri arasında kitabevimizden alınan kitapların gelirleri Soma’ya gönderilecek. Biz de böylelikle oradaki insanlara bir nebze olsun katkıda bulunmuş olacağız. Tüm halkımızı bu kampanyaya katılmasını bekliyoruz.’’
Kampanyada amacının Soma’ya yardım olduğunu ifade eden Urem, sözlerini şöyle sürdürdü: "Oradaki vatandaşlarımızı yalnız bırakmadığımızı hissettirmemiz lazım. Ben kitapçıyım. Bizlerin kitapçılar olarak sosyal sorumluluğumuzun bilincinde olarak böyle bir şey yaptık. Vatandaşlarımız ilgi göstermeye başladı. Ben herkesi kampanyaya destek olmaya çağırıyorum.’’
Yusuf Urem ayrıca, kitabevinin camına Sunay Akın’ın madenciler için yazdığı şiiri asarak insanlarda farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: iha