Giresun'da, harcadığı yakıt paraları nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan Temel Taş, işyerini ve evini ısıtmak için kullandığı sistemde değişiklik yaparak yüzde 60 tasarruf sağladı.
Giresun’un Espiye ilçesinde esnaf Temel Taş, doğalgazla tanışmadıkları için ısınma ve sıcak su ihtiyaçlarını elektrikle sağladıklarını ve elektrikli sitemlerin çok pahalıya malolduğunu söyledi. Taş, arayışlarının yüzde 60’lara varan tasarruflu bir sistem ortaya çıkardığını kaydetti.
Yaptığı sisteme Tüpkombi ismini veren Temel Taş, şöyle konuştu: “Elektrik masraflarının artması üzerine, küçük veya büyük tüplere uyumlu bir sistem ortaya koydum. Bu sistem hem su ısıtabiliyor hem de kalorifer peteklerinde olduğu gibi ısıtma sağlayabiliyor. Ayrıca içerisinin ısısını otomatik bir şekilde ayarlıyor. Isı düşünce yeniden çalışmaya başlıyor.Bu sitemle ayda 150 TL’yi bulan elektrik masrafı 70 TL’ye düşüyor. Bu sitemi aynı masrafla evin her tarafına döşeyebilirsiniz."
Yaptığı değişikliğin hem tüpgaza hem de elektrikli siteme uygun olduğunu belirten Temel Taş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yıl kış mevsiminde ısınmak için harcadığımız para bütçemizi ciddi şekilde zorladı. Aklıma elektrikli ısınma sistemini tüpgaza çevirmek geldi. Kendi imkanlarımla bir sistem geliştirerek hem elektrik hem de tüpgazla çalışır hale getirdim. Şimdi bu sistemi KOSGEB gibi kredi kuruluşlarıyla görüşüp yaygınlaştırmak istiyorum. Çünkü henüz ilimize bile gelmeyen doğalgazın ilçemize gelmesi hayal gibi görünüyor. Bu yüzden doğalgaz sistemi yerine geçecek Tüpkabbiyi geliştireceğim."
Kaynak: iha