Bartın İl Jandarma Alay Komutanlığı tarafından engelli vatandaşlar için temsili askerlik töreni yapıldı.
Bartın İl Jandarma Alay Komutanlığı’nda yapılan törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, engelli vatandaşlar yemin etti. Yemin töreninin ardından protokol üyeleri tarafından engelli vatandaşlara terhis belgeleri verildi. Bartın Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Böylesine güzel bir faaliyeti sizle paylaşmaktan gurur duyuyoruz. Coşku ve heyecanla bu kutsal ocağa gelen arkadaşlarımızın burada dimdik durmaları, sizleri olduğu kadar bizleri de heyecanlandırmaktadır. Bu tablo, ordu millet kavramını hayata geçirmiş asil Türk Milletinin övüneceği ve her zaman gurur duyacağı bir görüntüdür. Sevgili gençler; bugün yaşadığınız gururu, heyecanın ve mutluluğun ölünceye kadar aklınızdan çıkmayacağından, ettiğiniz yemini de hafızanıza yerleştirmek suretiyle Türk yurdunu ve Cumhuriyetini yüceltmek için çalışacağınıza, icabında vatan ve millet uğruna canınızı seve seve feda etmek için bedeninizde bir engel olsa da, yüreğinizde engel olmadığından bu vazifeyi en güzel şekilde yerine getireceğinizden asla şüphem yoktur.”
“10 YILDA ÖNEMLİ DÜZENLEMELER YAPILDI”
Bartın Vali Yardımcısı Osman Altın da, sözlerine, “Genelkurmay Başkanlığımızın çok yerinde bir kararı ile askerlik görevlerini ifa edememiş engelli vatandaşlara yönelik sembolik de olsa askerlik vazifesini tertip edilişleriyle ilgili düzenlenen bu törene hepiniz hoşgeldiniz" diye başladı. Son 10 yıldır engelli vatandaşlarımızın toplum hayatına katılmasına yönelik çok önemli düzenlemeler yapıldığını anlatan Altın, şöyle konuştu: "Bugün de burada bunun bir örneğini yaşıyoruz. Engelliler hakkında kanunun çıkarılması ile çeşitli fiziksel handikapları nedeniyle toplum hayatına tam olarak intibak edemeyen vatandaşlarımızın sürekli olarak toplum içerisinde tutmak ve sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla ilimizde pek çok proje yürütülmektedir. Engelli kardeşlerimize ulaşılabilmesi ve desteklenmesiyle ilgili projeler hâla ilimizde yürütülmektedir. Bugün ise askerliği bir şekilde yapamamış kardeşlerimize bu güzel duyguyu tattırmak için devletimizin karar organlarınca almış olduğu kararlar neticesinde engelli kardeşlerimize kısa eğitim programları uygulanmıştır. Daha sonra düzenlenen bu törenle temsili askerlik görevleri icra edilmiştir.”
Konuşmaların ardından davetliler, Jandarma Genel Komutanlığı envanterinde bulunan silah, araç ve teçhizat sergisini gezdi sonra konuklara verilen ikramla tören sona erdi.
Kaynak: iha