İngiltere’de East Angalia Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Fahri Karakuş, Uluslararası Antalya Üniversitesi’nde öğrencilerle bir araya geldi.
İngiltere’de East Angalia Üniversitesi Norwich İşletme Okulu İşletme ve Liderlik Bölümü Öğretim Üyesi Karakaş, Uluslararası Antalya Üniversitesi’nde öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Yaratıcılık, yenilik, cesaret, umut ve kariyer hedefleri peşinden koşma gibi birçok konuya değinen Karakuş, öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi.
“ACIMASIZ BİR DÜNYAYA MEZUN OLACAKSINIZ”
Dünyada yaptığı işlerle, başarılarıyla kabul görmüş ve saygınlık kazanmış kişilerin yaşam ve kariyerleri hakkında bilgiler aktaran Dr. Fahri Karakuş, öğrencilere Steve Jobs, Elon Musk, Ferran Adria başarı hikayelerini özetledi. Öğrencilere mezun oldukları zaman iş hayatında hangi sorunlarla karşılaşacakları hakkında bilgiler veren Dr. Karakaş, öğrencilere özellikle olumsuzluklar karşısında ısrarcı olmaları tavsiyesinde bulundu. Acımasız bir dünyaya mezun olacaklarını da kaydeden Dr. Karakaş, “Hayatta başarısız olun ama ısrar edin. Acımasız bir dünyaya mezun olacaksınız en az 50 yere iş başvurusu yaptıktan sonra şikayet edebilirsiniz. Amaçlarınızı gerçekleştirmek adına ısrarcı olun, cesaretli olun 3-5 yere başvurarak sizin şikayet etmeye hakkınız yok. Mücadeleye hazır olmalısınız ve hayatta büyük resmi görmeye çalışmalısınız, yenilgilerden sonra tekrar güçlü biçimde ayağa kalkmalısınız” dedi.
Kaynak: iha