Kütahya Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürü Filiz Gürboğa ve yetkilileri Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ı ziyaret etti.
Ziyarette tanışma gerçekleşirken kentteki kültür varlıklarının geleceği ve yapılması gerekenler istişare edildi. Uşak’ta kültür varlıkları hakkında ciddi bir çalışma içinde olduklarını ileten Belediye Başkanı Nurullah Cahan, bu bağlamda Kütahya Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğü ile sürekli bağlantı halinde olacaklarını ve güzel işler başaracaklarını kaydetti. Belediyenin kentte bulunan kültür varlıklarının en iyi hale gelmesini arzu ettiklerini hatırlatan Cahan, “ İlimiz geçmişini en iyi şekilde yaşaması adına güzel bir kenttir. Uşak’ta kültür mirası son derece yoğun olmakla birlikte bu mirasa sahip çıkılması gerekmektedir. Bizde belediye olarak bu konuda üstün bir performans sergileyeceğiz” dedi. Kütahya Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürü ile sağlanan koordineli çalışmaların Uşak’ın menfaatlerine olacağına dikkat çeken Cahan, bu konuda tespit çalışmaları yaptıklarının da altını çizdi. Uşak’ın tarihine ve kültür mirasına sahip çıkan belediyeler arasında üst sıralarda yerini alacağını dile getiren Cahan, “ Gelecek nesillere geçmişini hatırlatacak tüm öğeler bizler için daima önemli olacaktır. Bu nedenle uzman bir ekip ve ilgili mercilerin katkıları ile titiz bir çalışma sergilemek niyetindeyiz. Tarihimize sahip çıkmanın ne denli değerli olduğunu biliyoruz. Biz kısa sürede bütün kültür donelerimizin canlanmasını hedefliyoruz” ifadesini kullandı.
TARİHİNE SAHİP ÇIKAN BELEDİYE
Uşak Belediyesi’nin tarihine ve kültürüne en iyi şekilde sahip çıkacağını vurgulayan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “ Bugün teknoloji günden güne kendini ilerletmekte ve herkesin hayatına kolaylıkla girmektedir. Bu durum bireylerin geçmişinden uzaklaşmasına neden olmaktadır. Biz bu duruma geçmişimizi şahlandırarak çözüm bulmak niyetindeyiz. Belediyemiz kültürünü tarihini en iyi şekilde yaşatmak adına kültür varlıklarına sahip çıkacaktır. Tespit ettiğimiz tüm değerlerimizin eskisi gibi olması en büyük isteğimizdir. Değerlerin canlanması ve asırlarca yaşaması yeni nesle geçmişini unutturmayacaktır. Bu konuda önemli mercilerden birisi de Kütahya Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğü’dür. Biz müdürlüğümüz ile bugün tanışmamızı gerçekleştirdik. Şimdi ise bundan sonra nasıl koordineli çalışacağımızı ve yöntemlerimizi belirleyeceğiz. Bu uyum ile beraber kentimizin değerleri canlanacak ve en güzel hale gelecektir. Belediyemiz çalışmaları ile geçmişine sahip çıkan en iyi belediyeler arasında alacaktır” dedi.
Kaynak: iha