İstihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulmasına, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesine, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik çalışmalar yapmak üzere üç ayda bir toplanan Uşak İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2014 yılı 2. Olağan toplantısını Vali Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi.
Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Vali Seddar Yavuz 2014 Ocak-Mart döneminde 1.344 kadın ve 2.268 erkek olmak üzere toplam 3.612 iş arayan vatandaşımız İŞKUR’a müracaat ettiğini belirterek özel sektörden alınan 1.899 açık iş talebine 920 işsiz yerleştirildiğini kaydetti.
İstihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, işsizliğin azaltılmasına ve özel politika gerektiren grupların işgücü piyasasına kazandırılmasına yardımcı olmak üzere Aktif İşgücü Programları uygulandığını dile getiren Vali Seddar Yavuz, "2014 Ocak - Mart döneminde 8 adet istihdam garantili kurs ve 1 adet Umem projesi kursu olmak üzere 9 kurs açıldı. Bu kurslardan 94’ü kadın ve 94’ü erkek olmak üzere 188 kursiyer yararlandı. İŞKUR’un işsizlerin mesleki becerilerini geliştirmek üzere yoğun bir şekilde uyguladığı işbaşı eğitim programlarından 148’i kadın ve 158’i erkek olmak üzere toplam 306 katılımcı faydalandı. 2014 Ocak - Mart döneminde bir işyerinde çalışırken, kendi istek ve kusuru dışında işini yitiren 779 kişiye, uğradıkları gelir kayıplarını kısmen de olsa karşılamayı amaçlayan işsizlik ödeneği bağlandı" dedi.
Yaklaşık iki saat süren toplantının sonunda 2014 yılında Uşak'ta muhtelif sektör ve branştaki işgücü ve mesleki eğitim ihtiyacını belirlemek üzere işgücü piyasa araştırmasının yapılması, Engelli projelerinin değerlendirilmesi, Uşak Ticaret Meslek ve Otelcilik ve Turizm Meslek lisesinde “Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı” açılması kararlaştırıldı.
Kaynak: iha