Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan Uşak Üniversitesi ve kent merkezi arasında yapımı planlanan yaya ve bisiklet yolunun yapımının başladığını müjdeledi. Başkan Cahan projeye Gülistan Evleri mevkisinden kazı ile başladıklarını belirterek kısa sürede projeye hayat vermek istediklerini söyledi.
6 kilometrelik hattın bitmesi ile birlikte üniversite öğrencilerine alternatif ve sağlıklı bir yol hattı sunacaklarını dile getiren Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Göreve gelir gelmez ilimizin ihtiyaçlarını da gözeterek çalışmalar yapmaktayız. Söz verdiklerimizin dışında olan üniversite ve kent arası bisiklet ve yaya yolu bunlardan birisidir. Projemiz sağlıklı yaşam konusunda da örnek projelerin arasında olacak. Bu nedenle projemizi önemsiyoruz” dedi.
Çalışmaların bitmesinin ardından üniversite öğrencilerinin ilgisinin olacağına inandıklarını anlatan Cahan, projenin kentte yaşayan herkesin yürümeyi ve bisiklete binmeyi özendireceğine dikkat çekti. Yolun bitmesi ile bisiklet kiralama yöntemi ile bisiklet binmeyi ve aynı zamanda spor yapmayı teşvik etmek istediklerini bildiren Başkan Cahan, "Biz çalışmaların bitmesi ile beraber üniversitemiz öğrencilerinin kent merkezine gidip gelmelerine olanak sağlayacak olan bisiklet kiralama modelini de başlatmak istiyoruz. İlimize yakışan bir çalışma ile bu konuda da Avrupa kentlerini geçen bir marka kent olmak niyetindeyiz” diye konuştu.
KISA SÜREDE BİTECEK
İş makinelerinin şu anda bölgede yol oluşturmak için çalışmalarına ara vermeden devam ettiğini hatırlatan Cahan, "Belediyemiz her yönü ile sağlık ile ilgili çalışmalara önem vermektedir. Aynı zamanda kentte hayatı kolaylaştıracak uygulamalar da bizler için değerli. İşte tam da bu noktada iki konuyu da kapsayan bir uygulama var. Üniversite kent merkezi arasında bisiklet ve yaya yolu çalışması kentimizi ayrıcalıklı iller arasına sokacaktır. Bilindiği gibi kentimizde üniversite ile merkez arası 6 kilometre. Bu güzergahta tek ulaşım sistemi öğrencilerimiz için toplu ulaşım. Biz alternatif ulaşım konusunda çalışma yaptık. Üniversite kent merkezi arasında bisiklet yaya yolu yaparak öğrencilerimize kolaylık sağladık. Projenin sona ermesi ile birlikte sağlıklı yaşama da etki etmiş olacağız. Ayrıca bu örnek proje vatandaşlarımızın teşvik edilmesi açısından değerlidir. Projenin bitmesinin ardından bisiklet kiralama modelini hayata geçireceğiz. Bu sayede öğrencilerimiz bisikletleri kiralamaya da sahip olacak. Bu model de bizim için marka olma yolunda önemli bir model olacak” dedi.
Kaynak: iha