Van Türk Telekom Fen Lisesi’nin il genelindeki 8. sınıf öğrencilerine yönelik yaptığı Matematik Olimpiyatları’nda dereceye giren öğrencilere törenle ödülleri verildi.
8.sınıf öğrencilerine yönelik geleneksel olarak düzenlenen Matematik-Fen Olimpiyatları ödül töreni Türk Telekom Fen Lisesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Yapılan törene Edremit Kaymakamı Duran Yılmaz, Van Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Edremit Milli Eğitim Müdürü M. Macit Mumcuoğlu, İpekyolu Milli Eğitim Şükrüllah Yavuzer, Tuşba Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, dereceye giren öğrencilerin matematik öğretmenleri, öğrenci ve öğrenci velileri katıldı. Eğitimde her dersin önemli olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, “Öğrencilerimizin kendilerini geliştirmeleri ve ileriye en iyi şekilde bakmalarını sağlamak için okullarımızda etkinlikler yapılıyor. Okullarımızda yapılan etkinliklerde dereceye giren öğrencilerimizin ödüllendirilmesi kaliteyi üst düzeye çıkaracaktır. Olimpiyat etkinliği ile Fen Lisesi kazanacak öğrencilerinde sınavlar öncesi ve okuyacakları okullardaki eğitim düzeyi hakkında bilgi sahibi olmaları sağlanmış oluyor. Olimpiyat gibi bir bütün ilimize hitap eden bir etkinliği Türk Telekom Fen Lisesi’nin organize etmesi bizleri gururlandırdı ” dedi.
Organizasyondan dolayı Edremit Kaymakamı Duran Yılmaz, milli eğitim camiasına, okul idareci ve öğretmenlerine teşekkür etti. Matematik Olimpiyatı’nda birinci Memur-Sen TOKİ Mehmet Akif İnan Orta Okulu öğrencisi Emir Akder Arvas , ikinci Erciş Özel Serhat Orta Okulu öğrencisi Fırat Taştan ve üçüncü ise Erciş Kazım Karabekir Orta Okulu öğrencisi Berat Ağlar oldu. Olimpiyatta ilk üçe giren öğrenciler plaket ile ödüllendirilerek tablet bilgisayar hediye edildi.
Daha sonra YGS’de Van’da dereceye giren Van Türk Telekom Fen Lisesi öğrencilerine ödül verildi. Samanyolu-Yağmur Ulusal Hikâye Yarışması 6.’sı Rümeysa Etlan, Herkes O’nu Okuyor Van 1.’si Kudret Yıldız, TÜBİTAK Bölge 1.’leri Merve Yıldırım, M.Emin Kızıltaş ile okul takımları ve 2014 YGS’de Van 1.’si ve Türkiye 169.’sü olan İbrahim Bilen ödüllendirildi.
Kaynak: iha