Van’ın merkez Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, temsili olarak koltuğunu Ayşe Betül Demirkıran isimli öğrenciye devretti.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, özel bir kolejin 4-A ve 4-B sınıfı öğrencileri beraberinde bulunan öğretmenleri Faruk Çelik, Turan Polat, Halkla İlişkiler ve İnsan Kaynakları Müdürü Şerif Bilgin ile birlikte Başkan Doç. Dr. Özgökçe’yi ziyaret ettiler. Başkan Doç. Dr. Özgökçe, kendisine çiçek takdim eden öğrencilerin belediye meclis üyelerinin görev ve sorumlulukları, belediyenin kurumlarla ilişkileri, Tuşba Belediyesi’nin projeleri gibi sorularını cevaplandırdı. Minik misafirlerine, yeni ilçe olan Tuşba hakkında bilgi de veren Başkan Doç. Dr. Özgökçe, çocukların ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Başkan Doç. Dr. Özgökçe, toplumun geleceği olan çocuklarla sürekli iletişim içinde olmak istediğini ifade etti. Başkan Doç. Dr. Özgökçe, “Belediye hizmetleri olarak bizler inşallah sizin için elimizde geleni yapacağız. Tabi ki Tuşba Belediyesi büyükşehir yasası ile birlikte yeni kurulan bir belediyemiz. Van merkezde mevcut olan 3 ilçemiz var. Nüfus olarak en büyük ilçemiz İpekyolu sonra Tuşba ve Edremit ilçelerimiz geliyor. Ama Tuşba ilçemiz coğrafi sınırları çok geniş bir alana yayılmış. Yani çok geniş bir alana hizmet edeceğiz” dedi.
Öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı da kutlayan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, daha sonra öğrencilerle birlikte birimleri dolaştı. Belediye Meclis Salonu’na geçen öğrenciler, kendi aralarında temsili başkanı belirlemek için seçim yaptı. Ayşe Betül Demirkıran ve Veysel Çokbakar’ın aday olduğu seçimlerde 28 öğrenciden 15’inin oyunu alan Demirkıran, temsili de olsa başkanlık koltuğunu oturdu.
Başkanlık koltuğuna oturan Demirkıran, arkadaşlarının sorun ve isteklerini dinledi. Başkan Doç. Dr. Özgökçe, temsili olarak belediye başkanlığı koltuğuna oturan Demirkıran ve diğer öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.
Kaynak: iha