Avcı ava giderken hangi hayvanı avlayacağını planlar,ona uygun silahını yanına alır.Başka hayvanları avlama imkanından mahrum olur. Balık avına çıkan oltasını,kuş avına çıkan tüfeğini yanına alır. Avlanmasını  o alanda yapar. Kuş avına çıkan ,domuz avı yapmaz.Avdan kurtulan hayvanlar normal hayatına devam ederler.

        Virüs insan avına çıkmış. Ayrım yapmadan çocuk,geç ihtiyar demeden herkesi avlıyor. Önüne gelen insanı vuruyor.İnsanlar avlanmaktan kurtulmak isterken kendi değer yargılarını,sosyal,ekonomik,siyasal yapılarını vurarak yaşam biçimlerini belirliyorlar.Belirlemeye zorunlu kalıyorlar. Virüsten kurtulan insanlar normal hayatına devam edemiyorlar.

          Virüsün ortaya çıkışından sonra insanlar sosyal yaşamında,inancında,ekonomide ve siyaset yapmada yeni bir döneme girdiler.

           Sosyal yaşamda aramıza mesafe koyalım söylemi sonunda sokaktan eve,döndük. Komşuluk ilişkilerini askıya aldık.Akrabalarla ilişkilerimizi erteledik.Toplumsal yapılanmaları yapamaz olduk.Evde bile aile fertleri arasına mesafe koyduk.Gerekiyorsa tecrit ettik

           İnancımızda Cuma namazlarını kılmayı,Hacca gitmeyi yapamaz hale geldik.Camiler ve Kabe ibadete kapatıldı.Roma sessizliğe büründü,Kimse kiliseye gitmiyor.Budizm dininin merkezi Vuhan tam bir ölü şehre dönüştü.Daha doğrusu insanlar hangi dine inanıyorlarsa o dinin ibadetlerine ara vermek zorunda kaldılar.

          Dünya ekonomisi alt,üst oldu.Makinelerin sesleri sustu. Ne kazandıran,ne de kazanan kaldı.Hizmet sektörü en zor durumunu yaşıyor.Toprak işlenmiyor,hayvanlar ahırda hapis kaldı.İnsanlar yeme içmeden başka ,hayatı kolaylaştıran araçları unuttular.Yatırım yapmayı ertelediler.

            İnsanlar virüs konusunun dışında kalan konularla ilgilenmez hale geldiler. Yazılı basın ve görsel basın virüse kilitlendi.Siyaset virüsle yatıp,afla uyandı.Tatile çıkarak virüsten korunacak.

            Virüs insanları ve yaşam alanlarını vurarak avlanmaya devam ediyor. Bu avlanmanın ne zaman biteceği belli olmadığı için daha neleri vurur zaman gösterecektir.