Merhaba sevgili okurlarım.
Bildiğiniz üzere bir kızım olduğu için işten izinliyim. Bende evde boş kalan zamanlarımı değerlendirmek adına yeni uğraşlar keşfediyorum. Kitap okumak cepte, yazmak apayrı olmazsa olmazım. Bunlara bir de örgü örmek eklendi diyebilirim. Kızım olduktan sonra her şeyin sağlıklısı ve her şeyin organik olanıyla büyütmek adına oyuncaklarını da el yapımı yapmaya başladım. Örgü ayıcık, zürafa, kelebek derken ev için küçük dekoratif sepetler ördüm. Yetmedi kızıma kışlık yelekler, hırkalar, patikler devamında geldi. Şimdilerde merakım wayuu dediğimiz el örgüsü motifli çantalar. Bunun için de harika bir insanla tanıştım.
Leyla Albayrak.
Aslında gerçek mesleği reklamcılık. 25 yıl boyunca bir çok reklam filmi ve diziye cast hazırlamış. Evli, 13 ve 15 yaşlarında iki çocuk annesi olan Leyla hanım hobi olarak örmeye başladıktan sonra wayuu çanta aşkı tutulmuş. Kış bahçesi bir atölyesi var ve bu atölyede wayuu çanta yapmak isteyenlere yardımcı oluyor. Yeni modeller çiziyor. İsteyen herkese sabır ve itinayla öğretiyor. 
Bence örgü ören kadınlar dinlemeyi ve sohbet etmeyi çok güzel başarıyorlar. Siz ne düşünürsünüz? Örgünün insanı rahatlattığına inananlardan mısınız? Diye sordum.  Ve tam beklediğim cevapları aldım.
-Bu işi en çok ondan seviyorum. Hayatıma çok çok güzel insanlar girdi. Dertlerine mutluluklarına beni de ortak ediyorlar. Hayatımda hiç görmediğim belki de hiç göremeyeceğim hanımlarla birlikte ağlıyoruz, dertleşiyoruz. Videolarım çok takip ediliyor. Bir gün video yayınlamazsam bırakın mesajları aramalar başlıyor. İyi misiniz video yok diye. Daha da ötesi rüyalarında beni görüyorlar, sonra yazıyorlar şöyle şöyle rüya gördüm diye. Bende bir gün video çekmeyince sanki o gün çok sevdiğim biriyle görüşmemişim gibi boşlukta oluyorum. Çok alıştık birbirimize.
Yani işin parasal kısmı değil insaniyet kısmı önemli sizin için desek daha doğru olur değil mi diye sordum.
-Ben bu işi tamamen hobi olarak yapıyorum. Sevdiğim ve keyif aldığım sürece yapacağım. Bu işten maddi bir beklenti içine girmedim.
Harika ama kısacık sohbetimizde her şeyin maddiyat olmadığını bir kez daha anlattı bana Leyla hanım. Öyle kibar öyle zarif ve naif, öyle harika bir insan ki tanıyan herkesle kaynaşabilen bir yapısı var. Ve gerçekten inanın ki siz öğrenmek isteyin öğretene kadar sabrediyor. Bende bu kadar sabır yok vallahi.
İnstagram hesabı kullanan herkese tavsiyemdir. İşte adres: dukkkan_111 e bir bakın derim. Harikalar yaratan insanla, efsanelere kucak açanla bir tanışın derim. Boşa vakit kaybetmezsiniz. Hem o kadar pahalı bir çantayı evde ucuza mal etmek varken para vermek delilik diyebilirm.
O zaman soruyorum size wayuuladıklarımızdan mısınız?
Evet ise benim sayfama da gelin: cnnycl_cy organik oyuncaklara bir bakın. Eşinizin dostunuzun çocuklarına hediyelik, kendi çocuklarınıza sağlıklı oyuncaklar yapmaya yada almaya ne dersiniz?
Hep birlikte çocukları sevindirelim.