Öyle kolaysa gel başımdan kaldır at sevdanı…

 

Bu ülkede öyle anormal olaylar yaşanıyor ki artık, durumlara şok olmuyor, şaşırmıyor ve çabucak geçebiliyoruz. Neden ama? Bu duyarsızlaşma sebeplerimiz nedendir?

 

Tacizler, tecavüzler, ölümler, hayvanları koruyamama, çocuklara sahip çıkamama, kadına yönelik şiddetler derken bir yenisi daha geldi. Cinsel kimlik.

 

Öyle kolay mı gerçekten her şeyi ve herkesi yargılamak? Öyle kolay mı yaftalamak? Gerçekten kolaymış ve biz insanlığımızı yitire yitire, zıvanadan çıktık. 32 senelik hayatım boyunca hiç kimseyi yargılamadım. Neden böyle yaptı demedim. Beni ilgilendirmez ki! Hatta seni de, onu da ilgilendirmez. Kimseyi ilgilendirmez.

 

Bir sınav sorusu düşünün ki güncel, günlük hayatımızda yaşayan biri hakkında. Hatta gelenek ve göreneklerimizi o kadar güzel dile getiren, unutturmayan, kliplerinde Türk motiflerini işleyen bir insanın şarkılarından soruyorsun. Ben ilk duyduğumda çok sevindim gerçekten. Çünkü 18 yaşındaki bir gence 100 sene öncesini sormaktan daha iyiydi. Sonra çıkıp diyorsunuz ki böyle soru olmaz. Neden? Sanatçının cinsel kimliği.

 

Saçmalığın daniskasıdır bu. Başka ülkede gülerler adama. Çok bir bilgisi varmış gibi kimileri de böyle soru olmaz, olmamalıydı. Kime göre, neye göre derler insana…

 

Gözümün gördüğü göğsümün bildiği bir değil…

 

Şu söz ne kadar doğru ve değerli. Yıllar yıllar önceki aşıkların anlattıklarıyla bu söz aynı değil mi? Bana göre kültürümüzü, geleneklerimizi unutturmayan günümüzdeki en değerli sanatçılardan biri Mabel Matiz. Anadolu kilimlerini gün yüzüne çıkaran, sevdasını söyleyemeyip başkasıyla evlendirilen kızları klibine taşıyan şahane insan. En güzel renk.

 

Mendilim de kırmızım var…

 

Bu şarkının klibinde zikirler, yeşil renkler, derviş, âşık, keşiş motifleri işlenmiş. Bu motifler hangi kültüre ait Allah aşkına. Gündeme gelmek için özel hayatını açmadı, abuk sabuk klipler çekmedi, haklıyı savundu, haksıza karşı durdu… Bunlar mı battı size ey kendini gelenekçi nitelendiren cahiliye devri! Ayıptır. Silkinip kendinize gelin lütfen.

 

Mabel’im Matiz.

 

Gel beni kor düşümden kurtarabilirsen kurtar.

 

Kim kurtaracaksa bu gereksiz polemiklerden kurtarsın artık. Önce gururlandırıp sonra yerin dibine sokuyorsunuz insanları. Bunlara kafa yoracağınıza 3, 5, 7 yaşlarında öldürülen çocukların kanlarını temizleyin, tacize uğrayan kızlarımıza sahip çıkın, şiddet gören kadınlarımızı koruyun. Ama yok illa iş işten geçtikten sonra bir şeyler yapılır bu ülkede.

 

Kısacası bizi boş verin de ya bu işler ne?