Yalova Belediye Başkan Vekili Ömer Aslan, CHP'li yönetimin 12 günlük görev süresi içerisinde belediyeyi 2 milyon TL borçlandırdığını ileri sürdü.
Yalova Belediyesi'nin İller Bankası'ndan 2 milyon TL borç para isteme kararı almasına CHP kanadı tepki göstererek, bu paranın seçim çalışmalarında kullanılıp kullanılmayacağını sordu. Bunun üzerine bir basın toplantısı düzenleyen Yalova Belediye Başkan Vekili Ömer Aslan, neden İller Bankası'ndan 2 milyon TL borç para almak zorunda kaldıklarını açıkladı. Bu borcu isteme gerekçelerinin altında CHP'li Belediye Başkanı Vefa Salman'ın 12 günlük görev süresi zarfında İller Bankası'ndan yanlışlıkla gelen 2 milyon TL'yi dağıtması olduğunu dile getiren Aslan, "Yarın belediye meclisini İller Bankasından 2 milyon TL borç para almak için olağanüstü toplayacaktık. Tek gayemiz belediyeye iş yapan esnaflara ve firmalara paralarını ödeyebilmekti. Cuma günü Ankara'daydım. O yüzden bu karar cumartesi netleşti. Pazartesi sabahı karar aldık. Meclisin en az 5 gün önceden karar alması ve tebligatın yapılmasının şart olması sebebiyle cuma gününe kaldı. Ancak CHP yakışıksız bir üslupla, yakışıksız ifadelerle bu paranın seçimde kullanılmak için istendiği yönünde sözler etti. Biz de bunun üzerine bir karar alıp bu borçlanma kararını erteledik. Belediyelere giren paraların bir lirası bile kayıtsız giremez, kayıtsız çıkamaz. Bizi belediyeyi 2 milyon TL borçlandırmakla itham edenler, 12 günlük belediye yönetimi esnasında belediyeyi 2 milyon TL borçlandırdılar. İller Bankası'ndan onların döneminde belediyeye yanlışlıkla gelen 2 milyon TL CHP'li Belediye Başkanı Vefa Salman tarafından dağıtıldı. Kendilerine neden bu parayı kullandınız diye sordum. Fazla geldi, kullandık dediler. İyi de bu kul hakkına girmez mi? O para şimdi belediyenin payından kesilecek. Madem kul hakkından bahsediyorsunuz, o parayı kullanmasaydınız. O parayı iade etseydiniz. Biz İller Bankası'ndan 2 milyon TL borç para almaktan da vazgeçtik. Hangi belediye başkanı geliyorsa o para talep etsin. CHP ödemeleri nasıl yapmış onu da kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. CHP'li Belediye Başkanı Vefa Salman gibi yapıp firmaları rencide etmemek için firma ismi açıklamayacağım, ama bunlar aynı firmalara aynı gün içerisinde 4 kez, 5 kez ödeme yapmışlar. Bu ödemeyi nerden yaptınız? Gökten para mı yağdı?" diye sordu.
CHP'nin "Yakup Koçal'ın pilav üstü kavurma paralarını vekil başkan ödedi" diye bir söylenti çıkardığını, bunun büyük bir yalan olduğunu vurgulayan Aslan, "Pilav üstü kavurma denilen, aslında pilav üstü tavuk olan o harcamanın parasının ödendiği yönündeki söylentiler kasıtlı çıkartılan şeylerdir. Yakup Bilgin Koçal borçlandı, vekil başkan ödedi diye söylentiler vardı. 984 bin TL ödenmedi. Sadece belediyeye konulan haczin kaldırılması için bir bedel ödendi. Halen o firmaya borcumuz devam ediyor" diye konuştu.
Aslan, belediyede görev yapan birim müdürlerinin yerlerinde bir değişikliğe gidilip gidilmediğinin sorulması üzerine ise, "Müdürlerle ilgili herhangi bir değişiklik yapılmadı. Kim belediye başkanı olursa o gerekli tasarrufta bulunur. Emekliliğini isteyen, kurum değişikliğin isteyen müdürlerin taleplerini imzaladım. Özel Kalem Müdürü Orhan Çırak emekliliğini istedi. Murat Bozacı da başka bir kuruma geçmek istedi. Onu da onayladık" dedi.
Yol çalışmalarının 5 yıl boyunca devam edeceğini vurgulayan Aslan, "Yol çalışmalarımız devam ediyor. Başbakanımız pazar günkü mitinginde Yalova'yı 3 büyük şehir belediyesi ile kardeş şehir ilan etti. Bu seçim yatırımı falan değil. Bu 3 belediye 5 yıl boyunca bize elinden gelen yardımda bulunacak. CHP kazanırsa eminim Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de onlara yardım eder" dedi.
Kaynak: iha