Su sıkıntısı yaşayan Yalova'nın imdadına Kocaeli yetişti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun talimatı ile Yalova'daki Gökçe Barajı'na Kocaeli Yuvacık Barajı'ndan günde 15 bin ton su pompalanacak.
Yalova son 50 yılın en kurak günlerini yaşıyor. Yalova'ya su veren Gökçe Barajında su seviyesi yüzde 20'lere kadar gerilerken, ili yaz aylarında susuzluk kaygısı sardı. Ancak Yalova'nın imdadına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetişti. Başbakan recep Tayyip Erdoğan'ın Yalova mitinginde kardeş şehir ilan ettiği Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Yalova'ya gelerek, AK Parti Belediye Başkan adayı Yakup Koçal ve AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun'la görüştü. Bu görüşmede ildeki susuzluk tehdidinin anlatılması üzerine harekete geçen Karaosmanoğlu, Yuvacık Barajı'ndan Gökçe Barajı'na su pompalanması talimatını verdi. Günde 15 bin ton su pompalanacak olan Gökçe Barajı bu sayede ilin su ihtiyacına yaz aylarında cevap verebilecek.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Yalova Belediye Başkan vekili Ömer Aslan, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Yalova mitinginde kendisine susuzlukla ilgili sıkıntıyı aktarmıştık. O da Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na gerekenin yapılması talimatını verdi. Zaten bakanlık Yalova'da gerekli çalışmaları başlatmıştı. Bunun yanı sıra susuzluk ilimizi ziyaret eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu'na da iletildi. Kendisi derhal Yuvacık Barajı'ndan Gökçe Barajı'na su pompalanmaya başlanması talimatını verdi. Günde Gökçe Barajı'na 15 bin ton su aktarılacak. Bu su da yaz aylarını rahat geçirmemizi sağlayacak. Bütün bu çalışmalarda emeği geçen Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu başta olmak üzere, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu, Milletvekili Temel Coşkun ve Yakup Koçal'a Yalova halkı adına teşekkür ederim" dedi.
Kaynak: iha