Başımızın tacı kadınlarımız. Her muvaffak olmuş erkeğin arkasında akıllı bir kadının olduğu malumunuzdur. Kadınlarımızın haklarını hiçbir zaman ödemeyeceğimizi unutmamalıyız.

Bugün kutlanan Dünya Kadınlar Gününü sadece bugün değil gönlümüzde, kalbimizde, beynimizde her gün kutlamalıyız. Görüşüme göre Türkiye’ de en çok cefayı kadınlarımız çekiyor.  8 Mart dünya kadınlar günü değil, türbanlı veya türbansız bütün Türk kadınlarını bizleri 9 ay karnında taşıyan geleceğin anneleri olan bacılarımızı kalben kutluyorum. Benim parolam ‘’kadınsız erkek pusulasız gemiye benzer ‘’

Türkiye’ yi çağdaş ülkeler düzeyine çıkartmak isteyen yüce ATATÜRK kadın erkek ayrımcılığına son verecek yasalar çıkartmış ve yaşama geçirmiştir. Kadınların haklarından yoksun bırakıldığı, hatta ikinci cins olarak kabul gördüğü bir kadın toplumun asla çağdaş sayılmayacağı inkâr edilemez bir gerçek. Kadınlar günü, halen devam eden bu büyük mücadeleyi onurlandıran bir gündür. O günden bu yana büyüyen mücadele hayatın her anına yayılıyor; hala kadınlar evde, işte, sokakta özgür olmak için mücadelesine devam ediyorlar. Dün olduğu gibi bugünde kadınlarımızın başına ekonomik ve hayat mücadelesi vermek özgür olmak için kutsal, kültürel, sosyal alanlarda yaşama alanlarında her türlü ayrımcılık, baskı ve şiddet karşısında yaşama ve var olma ŞAVAŞI VERİYORLAR. Olarak rahmetli (Kadın haklarımızın temeli olan laik Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, bu ülkenin kurtarıcısı MUSTAFA KEMAL ATATÜRK bakın ne diyor ; ‘’ İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insanlardan mürekkeptir kabil midir ki bu ülkenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünlüğü ilerleyebilsin. Mümkünümdür ki bir cismin yarısı toprağa zincirlerle bağlı kaldıkça öteki kısmı göklere yükselebilsin’’?  Kadınların sömürülmedikleri, ezilmedikleri, şiddet görmedikleri, toplumsal cinsiyet eşitliğinin hayata geçirdiği bir ülke DİLER,  En azından Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesi ile Türk kadınının kabuğunu kırmış buna rağmen kadın erkek eşitliği tam anlamı ile sağlanamamıştır, B.M.M. yok denecek kadar kadın vekillerimiz var. Kadınlarımız, aile içi şiddete, ayrımcılığa ve başta dinsel kökenli olmak üzere çeşitli baskılara uğramakta, ekonomik ve toplumsal kaygılar nedeni ile suskun kalmaktadır. Bu durumların halledilebilmesi için EĞİTİMİN rolü büyüktür. Kadınlarımız asla erkeğin arkasından giden bir zihniyete kapılmamalıyız. Bütün kadınlarımızın hak ve özgürlüklerini tam anlamıyla kullanmadığı kanaatindeyim.. Allah kadınlarımızı başımızdan eksik etmesin. Kadınlarımız ve genç bayanlar; yarının İstikbali ve birer anne namzetleridir. Kadındır gül eden, kadındır kül eden. Dişi kuşun yuvayı yaptığını asla unutmamalıyız. Kadınlarımız gözlerimizin pırıltısı, yuvamızın temel taşlarıdır. Kadınsız hayat gülsüz ve dikensiz bahçeye benzer. Bütün kadınlarımıza mesut olmaları ve onları Allah Başımızdan eksik etmemesi dileğiyle sağlıklı bir ömür… Ölenlerimize rahmet, sağ olanlara da selam ve saygılarımı sunarım…36.senedir. Felçli bir insan olarak eşimin bana gösterdiği ilgiyi asla inkâr edemem O. Her zaman kalbin çiçeği başınım tacıdır.  Dünya kadınlar gününü en içten dileklerimle kutlarız.