Geçen hafta Çambaşı’ndan sonra Mesudiye Keyfalan; Koyulhisar Eğriçimen Yaylalarını gördüm.   Mesudiye’den Koyulhisar’a giden bölünmüş yol  geçmiş yıllarda bitmişti. Bu kısım yaklaşık 35 km; Mesudiye otobüsleri Büyük Şehirlere buradan gidiyor. Yol Koyulhisar’da Erzurum Erzincan, Amasya Samsun; Amasya Merzifon İstanbul;  Amasya Ankara güzergahlarıyla bitişiyor;  bu yol bölünmüş yoldur.

     Keyifalan Yaylası Mesudiye’den yaklaşık  (ana Yol) 10 km; yol ayrımından sonra doğu yönüne doğru 9 km  gidiyor; yaylanın yolu ormanlık bölgeden geçiyor; ve son derece güzel bir manzarası var.  Yaylanın olduğu yer  açık alan; yaklaşık 250 dönümlük bir yer. Futbol oynanacak düz alanları mevcut; çok eski yıllarda Orduspor birinci ligde iken (Super Lig yokken)  burada sezon başı kampı yapıyordu. Yaylanın çevresi ormanlık; çok güzel bir yer; ama burada çarşı yok dolasıyla günü birlik piknik yapanlar  malzemeleriyle geliyorlar. Yaylada evi olanlar devamlı kalıyorlar.

      Sonrasında Koyulhisar Eğriçimen Yaylasına  vardık;  Eğriçimen Yaylası Mesudiye’den yaklaşık 21 km; ana yoldan 3 km sağa sapılarak gidiliyor. Yayla açık alanda kurulu; çevresi çok güzel ormanlık; eğriçimen Yaylası’ndada çarşı yok; dolasıyla günü birlik yaylaya gelenler; ancak açık alanlarda malzemeleriyle gelirlerse piknik yapabiliyorlar.

     Koyulhisar Mesudiye,  Ordu  Yolu; yeni yapılmakta olan Dereyolu’ndan yaklaşık 127 km. Yol Mesudiye’den Ordu yönüne doğru,  yaklaşık 8 km lik kısım yapılmakta. Kalan kısımda 2 tünel açılmış; fakat betonlaması ve iç donanımı yapılacak; son tünel ise delinmekte.  Diğer kısımlar yapılmış durumda; Yolun Topçam Barajı’nın enerji üretim bölgesinden Ordu yönüne doğru daha önce DSİ nin yaptığı 13 tünel  bölgesinde; Ordu yönünden Mesudiye yönüne doğru sıcak asfalt yapımı devam ediyor. Ayrıca bu bölgelerde yol standardı geliştiriliyor.  Yol sanırım 2019 yılı sonuna bitecek.

      Ordu Mesudiye Yolu; Dereyolu’ndan yaklaşık 90 km civarında; yapıldığında Ordu’dan Mesudiye’ye  1 saatte gidilebilecek.