19 Mayıs 1919 gününün 100. yılını kutladık. Kutlamaya kutladık ama işler iç açıcı değildir. Herhangi bir gazeteden günlük ( 19 Mayıs 2019 tarihli) haberleri okuyalım. Sonra kutlamayı yapalım.

  • Hayırsever bir vatandaş bakkalın veresiye defterini aldı 20 evin 6.857 TL lik borcunu kapattı
  • Ayşe’yi öldüren baba oğula müebbet. Tekirdağ’da katıl zanlısı A.İ ile ona yardım eden babası H.İ. İkisi birden en ağır cezaya çarptırıldı.
  • Pazar parası isteyen karısını öldürdü.
  • Genç kız 6 gündür kayıp. Karacabey’de zihinsel engelli Zerdea Çalışkan'dan 6 gündür haber alınamadı
  • Sevgilisi olmayı ret eden kadını bıçak zoru ile kaçırdı
  • Aydın'da 9 gün önce kaybolan M. Ç. nin cinayete kurban gittiği ortaya çıktı: Yapılan aramada M.Ç. nin yabani hayvanlar tarafından parçalanan cesedi bulundu.

Dolar kuru 1918 de 20 kuruş iken bu gün 6.049.000 TL oldu. O günden bu yana Dolar kuru 30.000.000 defa paramızı ezdi geçti.

Bu manzaralar karşısında; Orhan Veli'nin “ Neler yapmadık bu memleket için kimimiz nutuk çektik kimimiz öldük” dediği ölmez dizesini her gün hatırlıyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımız bayram mesajında diyor ki: “Yaşasın özgür, bağımsız ve güçlü Türkiye. 19 Mayıs, işgal kuvvetlerini topraklarımızdan söküp atmak için milli iradenin, birlik ve beraberlik ruhunun, güçlü bir inancın uyanış günüdür. 19 Mayıs, bu milletin yeniden dirilişidir.19 Mayıs, özgürlüğe ve bağımsızlığa doğru atılan ilk adımdır.”

Sevgili gençler...Dün olduğu gibi bugün de özgürlük ve bağımsızlığımıza kast eden dahili ve harici bedhahlara karşı bu ülkeyi siz koruyacaksınız.

Peki sayın Cumhurbaşkanım ısrarla açık bütçe yapanlara, açıktan para basanlara, israf ve plansız harcamalar yapanlara karşı Türk milletini kim nasıl koruyacak?

Bu sefer AKP iktidarı 19 Mayıs Atatürk'ü anma ve Gençlik ve spor bayramını görkemli kutladı. Hakkı yenemez. Ancak ben Anıtkabir'de çelenk koyma ve Anıtkabir defterine yazı yazmada gördüğüm Gençlik ve Spor bakanını görünce ne yalan söyleyeyim ki üzüldüm. Bu memlekette Atatürk ve şehitlerimize yakışır bir gençlik ve spor bakanı bulunamadı da bu adam mı bakan yapıldı dedim.

Ulusal egemenliğe giden yol 19 Mayıs 1919 dan geçer. Ulusal egemenlik “ Yurtta barış dünyada barış” + tam bağımsızlık+ Denk bütçe+ Laik eğitim  düzeninde gerçekleşebilen bir amaçtır. Dahili ve harici bedhahlarımız ise Türk milletine ulusal egemenliği vermemek ve Türk milletine ulusal egemenliği tattırmamak için 20 Mayıs 1919 da yola çıkmışlardır. 20 Mayıs 1919 da Türk milletini ulusal egemenliğe ulaştırmamak için yola çıkan dahili ve harici bedhahlar bu gün amaçlarına varmış gibi görünüyorlar. Çünkü ulusal egemenliğin kaybolduğunun ilk belirtisi ulusal paranı değer kaybetmesidir. Bu gün itibari ile ulusal egemenliği temsil eden paramız ABD doları karşısında feci bir düzeydedir. Yukarıda yazdık ama önemlidir. Onun için tekrar, tekrar yazmak zorundayız. 1918 de bir ABD doları 20 kuruş idi. Bu gün ise 6.060.000 TL dir. O tarihten bu yana paramız 30.000.000 defa ezilmiştir. Başka söze ve delile ihtiyaç var mıdır.