Beka orunu var demek  gelecekten endişe duymak ise, evet ülkede gerçekten beka sorunu var. Ülkemizin dış güçlere karşı bekasını korumak için üç ana malzemeye ihtiyacı vardır.

          1-İnsan gücüne sahip olmak: İnsan emeği ve gücü olmadan hiç bir sorun halledilemez. Tarım yaparak yiyecek  ve ham madde ihtiyacı, sanayi yatırımı, teknoloji yatırımı, maden yatırımı ve askerin oluşması insan gücü olmadan olmaz. İnsan gücü yetişmiş insan gücü, hizmet insan gücü ve çalışan insan gücü olarak ülkesine hizmet ederler. Bu güçlerden biri yetersizse beka sorunu var demektir. Ülkenin yetişmiş insan gücü ülkeyi terk ediyor, başka ülkelere göç ediyorsa, Hizmet sektöründe çalışmak için yetişmiş insan gücü iş bulamıyorsa, Çalışmak için yetişmiş insan çalışacak iş bulamıyorsa, topraklarında tarlalar sürülüp işlenmiyorsa evet ülkede beka sorunu vardır. Var olmaya da devam edecektir. Üretmeyen insan gücü, üreten insan gücünden fazla ise beka sorunu kaçınılmazdır.  Üretmeden ithal ederek insan gücü besleniyorsa tabi ki beka sorunu var olacaktır. Toprağını işlemeyen gün gelir açlığa mahkûm olur.

        2-  Enerji ve makine gücüne sahip olmak: Enerjisinin neredeyse tamamı dışa bağımlı olan, Ağır sanayi makinesi, teknoloji malzemesi dışa bağlı olan sanayimiz ile yola devam ediyorsak, montaj sanayi ile kalkınmayı kabullenmişsek tabi ki beka sorunu ile karşı karşıya olduğumuz şüphe götürmez. Madenlerini ağır sanayi ile uç ürün yapmayan ülkemizin elbette beka sorunu olacaktır.

          3-Silah gücü; Ülkemizin toprak bütünlüğünü korumak için füzelerin Rusya'dan mı, Amerika'dan mı, Çin'den mi alınacağının konuşulduğu ülkemizde beka sorunundan söz edilmez. Elbette beka sorunu vardır. Savunma sistemin olmayınca uçağın, geminin silahın olması beka sorununu gideremiyor ki, füze savunma sistemi alınmak isteniyor.

            Evet, ülkede beka sorunu vardır. Beka sorununu devleti  yöneten seçtiğimiz iktidar çözmekle sorumludur. Muhalefet ise beka sorununu çözecek önerilerini ortaya koyarak iktidar olmayı hedefler. Türk halkı da iktidar seçimi geldiğinde yeni iktidarı seçer. Yeni iktidar da beka sorununu çözecek önlemler alır. Beka sorununu ortadan kaldırır. Kaldıramazsa iktidar değişir.

               Beka sorununu çözmek belediye başkanlarının görevleri arasında yoktur. Belediye başkanlarının görevi, belediye hudutları içinde yaşayan halkına refah, huzur ve güven içinde yaşamasını sağlamaktır. Belediye ye bağlı halk başkan adaylarından hangisinin kendisine hizmet vereceğine inanıyorsa, ona oyunu vererek seçecektir. Başkan adayları da belde halkına yapacağı hizmetleri anlatarak tercih edilmesini isteyecektir. Tüm belediye başkan adaylarına başarılar diliyorum.