Hafta sonu yine uzun yıllar gidemediğim Reşadiye  Koyulhisar yolu  üzerinde; yol ayrımından saparak Giresun’un Şebinkarahisar İlçesini de görme fırsatı elde ettim. Şebinkarahisar yolunda 1990 da açılan  Kılıçkaya Barajı ve Hes’i  yeniden gördüm.  Kılıçkaya Barajından yılda 326 milyon kilovat saat enerji üretiliyor ve  Suşehri Bölgesinin sulama suyunu veriyor.  Bölgede müthiş bir görsel güzellikte yaratıyor.  Göl içinde havuz havuz balıkçılığıda  yapılıyor. Gölün içersinde yeterli sayıda balık havuzu da var.

       Şebinkarahisar yol ayrımından sonra; yol yine eski yol; çok güzel asfaltı olmasına rağmen arazi yapısına göre yapıldığından; ulaşımda serilik yaratmıyor; ama az miktarlı virajlı; eğer tüneller ve viyadük köprülerle desteklense  hem kilometre olarak; hem de yol kalitesi olarak çok iyi duruma gelecek.  Şebinkarahisar eski tarihi yapısını koruyor; nüfusu çok değil ama bakımlı bir İlçe Merkezi.  Gümüşhane ve Bayburt İllerinden kalkan yolcu otobüsleri  İstanbul, Ankara ve Samsun Yönlerine   Şebinkarahisar yolu ile   gidiyor. 

       Şebinkarahisar’dan Giresun yönüne hareketlendik. Yol Eğribel Geçidinde 2200 metreye çıkıyor.  Eğribel Geçidi ve Giresun Yolu devamında uzun süre sisli havada yola devam ettik. Bu arada Eğribel Geçidi altına çift tüplü tünel vuruluyor. Tüneller 5905 metre olarak Türkiye’nin en uzun 3 cü tünelleri olacak. Tünel girişi 1860 metre kodunda; çıkış ise 1720 metre kodunda Tünelin birinde delme işlemi tamamlanmış; diğerinde ise çok kısa sürede biteceği bilgisini edindim.  Haliyle betonlama ve diğer işlerle birlikte açılması daha epey süre alacağı gerçeği ortadadır.  Tünel inşaatı yaklaşık bir yıldır durduğu bilgisini edindim. Ancak buranın açılması  Şebinkarahisar’ın Giresun’a ulaşımını çok kolaylaştıracaktır.

       Yolun devamında Giresun’un Kümbet Yaylasına vardık. Kümbet Yaylası  Çam ormanları ortasında kalan bir yayla;  Şebinkarahisar tarafından ve yol ayrımından yaklaşık 7 km lik bir yolla Kümbet’e geliniyor. Kümbet Yaylası da orman içinden geçen yollardan  gelinen muhteşem bir yayla; yaylaya ulaşım yolları güzel; turist  otobüsleri de fiilen yaylaya çıkıyor. Bu anlamda yayla geceleme yapacak turistler içinde ideal bir durumda. Giresun’dan Kümbet Yaylası 52 km çekiyor. Kümbet Yaylası 1640 metre yüksekliğinde ve yolun tamamı vasıflı asfalt.