Geçenlerde bir nedenle Altınordu’nun uzak  mahallelerine gittim ve grup mahalle yollarından geçtim.  Belki bazı yerler sıcak asfalt yapılmış  ama, hala yapılmayan, kaplamada  olsa bile asfaltı olmayan kilometrelerce yol var.  Öyle ki o grup yolu durumundaki yollar hem fevkalade dar, stablizesi  bozulmuş, yolun hendekleri kaybolduğundan sızıntı sular yer yer yolun içinden gidiyor; ve yol son derece bakımsız; şöyle ki  çok uzun zamandır oradan az bir stablize  malzeme ile greyder zemin düzeltmesi yapıp geçmemiş.  Diğer tarafta  çoktan  yapılmış olan asfaltın kenarında beton  ‘v’  hendek yok. Karadeniz Bölgesi’nin geneli çok yağışlı bir iklime sahiptir.  Dolasıyla  ilimizde  aynı  durumdadır.  Yolda sıcak asfalt yapılmış; belki  yapıldıktan sonra bir yıl geçmesine rağmen hala  ‘v’ hendek yapılmamış.  Bu nedenden su hızla akarken alt yapı malzemesini de  taşıyıp, derelere ve çaylara bırakıyor.  Böylece  altı  oyulan asfalt  kırılıp bozuluyor. Halbuki 20 – 25 yıl arası  dayanma durumu olan asfalt kırılma sonucunda yok olup gidiyor.  Beton  ‘V’  hendek  yapılmış olsa bu sorun ortadan otomotik kalkacak; yol çok uzun  yıllar dayanır hale gelecektir.
      Ben Ordu’nun Geneli’ni  çok gezen birisiyim.  Ordu’nun diğer İlçelerinin  durumu  Altınordu’dan daha kötü  durumdadır.  Şurası da  bir gerçektir.  İlimiz yağışlı ve dağlık özelliklidir. Dolasıyla     Konya     gibi bir İlde 1TLye mal olan yol yatırımı; ilimizde ilk açılma durumundan  asfalt hale gelinceye kadar  maliyeti  7. 8. 9 kat   yukarıda olabilmektedir.  Ancak geçmişte yapılan yatırımlar ile  yol gitmeyen   yerleşim yeri;  yok gibidir.  Tarımsal   gelir  getiren  arazilerde;  fındık   üretiminin  taşınması;  arazinin ihtiyaç  duyacağı  bakım   giderlerinin    (Gübre / odun vb.)    taşınabilmesi  için  geniş  olmayan tarıma hizmet  amaçlı   yollarda yapılmalıdır.  Bunlar yapılırsa önemli seviyede tarımsal üretim kolaylıklarını da sağlanmış oluyor.
      Sonuçta çok gelişkin bir altyapı; yaşamınızı her şekliyle kolaylaştıracak; ulaşımı zaman ve zorluk yönünden çok kısaltacak.  Tarım için gerekli taşımacılığın zorluğunu ortadan kaldıracak ve kırsal kesimdeki  mahallelerde de estetiğe önem verilecek; böylece çok güzel donanımlı evler ve yaşam alanları ortaya çıkacaktır.