Pazar günü Ünye Cevizdere Tesisleri’nde öyle bir maç oynandı ki, Orduspor’un şehirde gördüğü saygıyı bir kez daha gözler önüne serdi. Futboldan anladığını sanan yetkililere, rakip takım futbolcularına, teknik heyetine, taraftarlarına hatta Ordu şehrine soruyorum, Orduspor ile 
derdiniz ne ?
Haftalar önce 19 Eylül Stadyumu’nda maç yapmak isteyen Orduspor’a sözde ‘tadilat var, zemin bozuk’ diye izin verilmezken, Ünye Cevizdere Tesisleri’nde maç oynamaya izin veren yetkililere selam olsun. Zaten bu şehirde spor anlamında hangi proje tam olarak bittikten sonra hizmete açıldı ki ! Derdiniz ne ki böyle bir zeminde futbol oynatıyorsunuz ?
Özellikle bu karşılaşmayı yöneten sözde Süper Lig apoletli hakem. Hem taraftarlara hem Orduspor futbolcularına ettiğin küfürlerin gerekçesini anlatabilir misin ya da henüz maçın 2.dakikasında futbolcuya ‘buraya gel lan’ diyerek seslenmeni.. Anlat biz de bilelim senin Orduspor ile derdin ne ?
Yine saha içinde kalalım. ‘Gel Orduspor forması giyeceksin’ diye teklif aldığında ‘antrenmana yürüyerek gidip gelirim’ diyeceğin armaya saygı göstermek yerine, amatöre düştüğü için rakip olduğun maçlarda küfür eden, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ben sporcunun zeki, çevik ahlaklısını severim’ sözünü yerine getir(e)meyen amatör lig futbolcuları; sizin Orduspor ile derdiniz ne ?
Hem Kulüp, hem taraftarlar hem de saha içindeki futbolcuların ‘hakemler bize küfür etti’ açıklamasını ısrarla söylemesine rağmen, olay hakkında soruşturma başlatmak yerine hakemlerin müsabaka esnasında yerine getirmediği adalet ve ahlak duygusundan bahseden Ordu TFFHGD; anlatın bakalım sizin Orduspor ile derdiniz ne ?
Orduspor’un yenilmesini bekleyen, maçlarını izlemeyen ve haberlerinde yer vermeyen, Ordu sporunda üç maymunu oynayan Ordu medyası; Orduspor hakkında çirkin iddiaları dakikalarca konuşurken, sıra Orduspor’un hakkını savunmaya gelince neden susuyorsunuz ? Ne olur en fazla siz anlatın bilelim Orduspor ile derdiniz ne ?
Sözün özü; Orduspor ligde sadece şampiyonluk mücadelesi vermiyor. Yapılan algı operasyonları, oynanan kirli oyunlar, ‘yeni’ projesiyle ceplerini dolduracağını zannedenlerin içinde onurunu, gururunu, armasının ağırlığını koruma mücadelesi veriyor.