Enflasyon ve açık bütçeler 14 Mayıs 1950 tarihinde  Dünya yıldızı Türkiye Cumhuriyetine dahili ve harici  bedhahlarca monte edilmiş bir gaflet uygulamasıdır. Bir yerde enflasyon açık bütçe varsa orada mutluluk barış ilerleme ve en önemlisi “MÜSLÜMANLIK” olmaz. Olamaz. 14 Mayıs 1950 den sonra Türkiye’mizde Müslümanlık yok. Tıpkı 1600-1923 arasında olduğu gibi.
İşte yazı yazarken en sonunda söyleyeceğini en başta söylemek buna denilir.
 Yazarlar cumhurbaşkanı sıfatı verilen Vedat Günyol’u kaybedeli yıllar oldu. Onun hattından bazı tarihler şöyledir.
Doğum tarihi : 16 Mart 1911
Ölüm Tarihi. 9 Temmuz 2004
Yeni ufukları çıkardığı tarih 1952
Yeni ufukların kapandığı tarih Kasım 1976
Ben kendisi ilke tanıştığım tarih 1964
Her yıl geleneksel olarak “Vedat Günyol deneme  yarışması “ düzenlenir bu yıl üçüncüsü düzenleniyor.   Vedat Günyol’ler ölmezler onlar Türk milleti yaşadıkça yaşarlar. (NOT)
İki senedir ben de Vedat Günyol yarışmalarına  katılıyorum. Geçen sene  “ Karanlıktan çıkış yolu vardır “ kitabımla katıldım. Bu sene de “ Enflasyondan çıkış yolu vardır “ adlı “ Dosya kitap” ile katıldım. Dosya kitap demek henüz matbaada basılmamış para bulununca basılacak kitap demektir. O kitapta işlediğimiz tek konu budur. Vedat Günyol’unöncülüğünde ancak 6 sayı çıkarabildiğimiz         “ Kuvayı Millyede Yeni ufuklar “ dergimizin yayın kurallarını  Vedat Günyol düzelterek son şeklini vermişti. Yayın kurallarımızın bir cümlesi aynen şöyle idi:
Ulusal paramızın ve insanımızın kudretini yok eden enflasyon ve para değerimizin düşürülmesine karşı amansız bir savaşım yürütür. Kuva-yi Milliyede yeni ufuklar dergisi bu konuda asla bir duraksama, sapma ve hoşgörü göstermez.
 
Yarışmaya katıldığımız “Enflasyondan çıkış yolu vardır” dosya kitabımızın konusu işte budur. Vedat Günyol hocamızın Türk edebiyatında Türk kültür hayatında çok önemli bir yeri Vardır. Vedat Günyol hocamızın anılması ancak hayatını vakfettiği Türk milletinin en önemli yanlışının giderilmesi için mücadele faaliyetleri ile olabileceğini düşündüğüm için bu sözünü esas alan bir anma ve yuarışma dosyası düzenledim.
Sayın Vedat Günyol’un düşüncesi doğrudur. Yaşamak istiyorsak düşmanlarımızla amansız bir savaşım yürüterek onları yok edeceğiz. Asla duraksama yapmamalıyız Çünkü enflasyon ve açık bütçe olan bir yerde:
Ulusal egemenlik olmaz
Ulusal bütünlük ve beraberlik olmaz.
Yüce Müslümanlığın “ Komşun açken sen tok yatma” Hadis-i Şerifleri hayata geçmez.
Düşman olan bir yerde düşman boş durmaz düşmanlığını yapar.
Cebren ve hile ile aziz vatanımız yavaş yavaş düşman işgaline uğrar
Bu maddeler size hiç yabancı gelmedi. Çünkü bunlar Atatürk’ün emirleridir. Atatürk bize enflasyon açık bütçeyi yasaklamıştır. Atatürk’ün enflasyonu yasakladığı direktifini bilmem kaçıncı defa yazalım. 
Bugünkü savaşmalarımızın gayesi tam bağımsızlıktır. Bağımsızlığın bütünü ise ancak mali bağımsızlıkla mümkündür. Mali bağımsızlığın korunması için İLK ŞART bütçenin ekonomik bünye ile orantılı ve DENK olmasıdır.(1)
Enflasyon yapanlar belki okur ve “Ne yaptıklarının farkına varırlar. Çünkü “Onlar ne yaptıklarını bilmiyorlar”. (*)NOKTA.
(1) Atatürkçülük. 1. Kitap. Genelkurmay Başkanlığı yayınları 1982
 (* İsa Peygamberin çarmıha gerilirken söylediği tarihi söz
 NOT: Vedat Günyol Deneme  ödülü yarışması Kartal Belediyesi öncülüğünde Türkiye Yazarlar Sendikası , Kırmızı Kedi Yayınları ve İstanbul Erkek Lisesi Mezunları vakfı katılımları ile ve hocamızın dostu ve değişmez AvukatıCelal Ülgen ve Kırmızı Kedi yayınları sahibi Haluk Hepkon’un bitmez tükenmez  kişisel faaliyetleri ile düzenlenmektedir Bu seneki 3. ödül yarışmasına katılma tarihi 30 Kasım 2018 de sona ermektedir. Google de erişmek için” Vedat Günyol deneme ödülü” 
Başvuru Adresi:
Ebru Şahin (Kartal Belediyesi
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü)
Yukarı Mah. Belediye Cd. No: 6 Kartal / İstanbul
Tel: 0216 280 58 06