Birilerinin ihtirasını tatmin için yapılacak olan tekrar seçim, 01.Kasım 2015 Pazar günü yapılacak. Sonucu hep birlikte göreceğiz. 07.Haziran 2015 seçim çalışmalarını gözlemiş biri olarak partilerin seçim çalışmalarındaki performansını sizlerle paylaşmak istedim.

Adalet ve Kalkınma Partisi; İktidar olmanın faydalarını bu seçimde de görecek. Yandaşlara kuru bakliyat, devlet kesesinden ödemeler ve de atamalar. Çıkara ve dini istismara dayalı yıllardır süren politika, bal tutan parmağını yalar mantığı ile cami imamları, kuran kursu hocaları marifeti ile hangi kapıları çalacaklarını şimdiden saptadılar. Hatta çalıyorlar. Uzun lafın kısası maddi manevi kadrolar ve nakit hazır.

Cumhuriyet Halk Partisi; Çoğu il ve ilçede Kadın ve gençlik kolları çeşitli nedenlerle yok. Hele CHP’li belediyelerin oldukları yerlerde sayın başkanların uygun gördükleri kişiler il ve ilçe yöneticisi gerekirse kadın kolları oluşturulur. Kent konseyleri sayın başkan uygun görürse uygun kişilerden oluşur.07. Haziranseçimlerinde belediye başkanları usulen göründüler. Koşturanlar, kazanma şansı olan adaylar ve yakınları listeye girip de kazanamayanları tanıyan var mı? Birkaç istisna hariç. Yıllardır partiye üye olmasına karşın yok sayılan amatör duygularla koşturan on binlerce partili çaba harcayacaktır. Bu günlerde mahalle delegeleri seçiliyor. Ağabeyler belirliyor üyelere çarşaf değil, anahtar değil blok liste dayatıyorlar. Karşıda ki profesyonel örgütlü kadroya karşı kazanma şansını siz düşünün. Adaylar kendi ceplerinden ne harcarlarsa bütçe o kadar. Atıl kadrolar değerlendirilmeden, belediyeden hiçbir beklentisi olmayan dirayetli il ve ilçe başkanları göreve gelmeden iktidar olmak hayal bile değil.

HDP’de para ve insan sıkıntısı yok.26.08 2015 tarihli SÖZCÜ gazetesinde Uğur Dündar’ın sorularını yanıtlayan Eski emniyetçi Sadettin Tantan, PKK’nın gelirinin, petrol, gümrük, haraçlar v.b kalemlerden yıllık 100 Milyon Euro olduğunu söylüyor. Bunun ne kadarı HDP’ye veriliyor. Bilmiyoruz.07.Haziran seçimlerinde Selahattin Demirtaş’ın-Bize hazine yardımı vermiyorlar. Bizim harcamalarımız fakir fukaranın katkılarıdır. Desede demekki gerçek başka imiş. Neden niçin sormadan çeşitli çıkarları veya saf inancı için HDP’ye çalışan Türkiye’nin her yerinde onbinlerce insan var. Bu nedenle AKP gibi neden niçin sormadan çeşitli nedenlerle koşan itaatkâr bir taban var. Bu kemik taban HDP’nin oyunun artması için yine koşturacaktır. Romantik duygularla PKK’yi hala devrimci bir halk hareketi sanan batıda yaşayan entel taifesi de yine oyunu verebilir. Böylece HDP üçüncü parti bile olabilir. Bu gerçeklere karşın yine de HDP güçlendikçe eli de güçlenecek terörün önlenmesi konusu parlamento içinde görüşülebilecektir.

MHP’yi niçin en sona bıraktım, biliyor musunuz? MHP, içi yolcu dolu bir otobüsün şoförü kalp krizi geçiren bir durumda. Dönüyor, dönüyor AKP’ye kıyak yapıyor. Ve de kendi kalesine gol atıyor. MHP tabanı iktidar sever. Zaten MHP’lilerin yarısından fazlası şu veya bu şekilde AKP ile çıkar ilişkiler içindeler. AKP ile hükümet kurmaması HDP’nin hükümette görev alarak legalize olmasına neden oldu. Son Tuğrul Türkeş vakası, Meral Akşener, Özcan Yeniçeri ve Sinan Oğan’ın partiden uzaklaştırılması MHP’yi seçimde oldukça zorlayacaktır. MHP’den kaçacak oylar bakalım nerelere gidecektir.
Özellikle ülkemiz yasalar ve teamüllerle değil birilerinin keyfi kararları ile yönetiliyor. Bizim çocukluğumuzda, mahallede zengin çocuğunun bir topu vardır. Topu alır gelir,,istediğini oyuna alır istediğini almaz .Ülkemiz, bugüne değin hiç böyle keyfilik görmedi bakalım seçim sırasında daha neler göreceğiz.

Sonuç olarak bu verilerin ışığında AKP tek başına iktidar olur.(280-300), CHP, bu kontenjan ve kocası belediye başkanı karısı milletvekili gibi kişilerle seçime giderse,(%25-27)bandında kalır. HDP, geçen seçimde ki gibi batıda demokrası-barış, doğuda silah zoru ile oyları toplayabilirse yine barajı geçer. MHP, iç çelişkilerini halledemezse (%13-15) bandına kadar geriler. Âmâ seçime kadar çok şey değişebilir yaşayıp göreceğiz.