Orduspor, Anadolu Üsküdar karşısında 26 maç aradan sonra 3 puan ile tanıştı. 3 puanı getiren en önemli etken yönetim, taraftar ve futbolcular oldu.

Orduspor’da hafta arası Kulüp Başkanı Yaşar Pamuk’un, şehirdeki iş adamlarının desteğini alarak taraftarları tribüne çekme isteği olumlu sonuç verdi. Yapılan kampanyayla son yıllara oranla tribünleri dolduran Orduspor taraftarlarının da desteğiyle Orduspor 281 gün aradan sonra 3 puan ile tanıştı.

Karşılaşmada 78.dakikada Safa Serbest’in golüyle Orduspor öne geçerken, geride kalan 12 dakikada ecel terleri döküldü. Sahada futbolcular savaşırken, tribünde ise taraftarlar hop oturup hop kalktı. Hakemin bitiş düdüğü sonrası ise aklıma ilk olarak Bursaspor’un şampiyonluk belgeselinde izlediğim bir olay geldi. Şampiyonluk sonrasının ilk sabahı, çocuk babasına soruyor “Baba biz şampiyon olduk ya şimdi ne yapmamız gerekiyor ?” O çocuğun yaşadıklarını o an ben de yaşadım. Kahkaha attım, gözlerim yaşardı. Ne yapacağıma karar veremedim.

Orduspor sonunda kazandı. Artık futbolcular üzerinde olan stresde azaldı ve herkes daha iyi sonuçlar bekliyor. Futbolu futbol yapan en önemli iki özellik taraftar ve futbolcular birleşince 3 puanda gelmiş oldu. İşin gerçeğine gelecek olursak, Orduspor’da forma hak edene verildiği zaman herşey daha iyi oluyor. Sinan Hoca ve ekibi kötü sonuçlardan dolayı gitti veya gönderildi. Yeni teknik ekip geldi ancak en kısa zamanda takıma yeni teknik adam ve yeni bir taktik şart.

Yıllardır kulüpte alt yapı takımlarında çalışan Ali Şahin’in takımın başında devam edip etmeyeceği tartışılırken asıl tartışılması gereken konu ise çok farklı. Orduspor 3 puanı aldı ama yıllardır alt yapı antrenörü olan ismin takım içinde yapmaya çalıştıkları, eski teknik ekip veya mevcut futbolculara yaptıkları en kısa zamanda ortaya çıkacak ve Nedim Türkmen-Yaşar Pamuk diyaloğunda olduğu gibi zararlı olan yine Orduspor olacaktır.