Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde AK Partili belediye başkanı seçilirse, Boğazlıyan’ı kardeş belediye yaparak, asfalt ve pak konusunda yardımcı olacağına söz verdi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile birlikte Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesine gelen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, burada halka hitap etti.
Boğazlıyanlıların kendisini tanıdığını, Kayseri’yi bildiklerini ifade eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki, “Günümüzde ilçeler arasında iller arasında müthiş bir rekabet var. Bu rekabette geri kalmamak lazım, bu rekabette ileri gidersek iyi işler yaparsak ilçelerimiz ve beldelerimiz gelişecek içinde yaşayan insanlarımız mutlu olacak. Ama biz bu rekabette geride kalırsak, çağı doğru okuyamazsak doğru işler yapmazsak bizim ilçelerimiz gittikçe küçülecek. Bir ilçenin, bir ilin geleceği oradaki yöneticilerin ufukları ile doğru orantılıdır. Yöneticiler iyi niyetli iseler yöneticiler ufuklu insanlarsa büyük hedefler koyup onun peşinde koşuyorlarsa, risk alıp bunları gerçekleştiriyorlarsa o şehirler ve ilçeler büyüyor gelişiyor, değilse o şehirler ve beldeler geride kalıyor, yavaş yavaş nüfus gidiyor ve küçülüyor” dedi.
Tüm Türkiye’de hiçbir Büyükşehirin gerçekleştiremediği devasa projelere başlattıklarını vurgulayan Özhaseki, “Kızılırmak’ın üzerine baraj yaptı, Türkiye’nin en güzel stadyumunu yaptık, kongre merkezleri, ikinci üniversitemizi yaptık, kayak merkezimi yaptık. Serbest bölge kurduk 150 ülkeye ihracat yapıyor. Ben doğduğum şehre borcumu ödüyorum. Boğazlıyan’a baktığımız zaman içimiz yanıyor, bu çevrenin en gelişmiş ilçesi ama tozdan kurtulamıyoruz, asfaltımız doğru dürüst yok, yeşile hasretiz. Niye bizlerde bu güzel hizmeti almayalım. Kayseri’de yapılan büyük projelerin hepsi 2002’den sonra olan projeler. Raylı sisteme bana izin vermediler, 2002’den sonra aldım. Diğer projelerin hepsini 2002’den sonra aldım. Daha önce gittiğimde kapıları bana kapattılar doğrusu izin vermediler. Arkama iktidar gücünü aldım, onlardan para istemedim, pul istemedim, sadece ve sadece önümü açmalarını istedim, çünkü parayı bir türlü bulurum. Fakat o politik bağnazlıktan dolayı, ideolojik tavırdan dolayı gözleri kör olmuş adamlar izin vermediler. Boğazlıyan’da da şimdiye kadar iktidar gücünü arkasına alarak burada iş yapan bir kardeşimiz çıkmadı. Siz burada AK Parti Belediye Başkan Adayı Hamdi Erdal hocamıza izin verin ben onu kardeş belediye ilan edeyim elimden gelen hizmeti yapıyım. Önemli olan hizmet değil mi, önemli olan yüzümün gülmesi değimli, o zaman hizmet belediyeciliğini getirecek olan kadroların önünü açın. Bu güne kadar söz verip de yerine getiremediğim olmamıştır. Bizler çalışırız, biz insanlarımıza hizmet etmek istiyoruz, Boğazlıyan’a gelmemizin sebebi de bu. İnşallah önümüzdeki günlerde sizler izin verirseniz, uygun görürseniz Hamdi hocamız ile beraber çalışın derseniz emin olun buraya gelip buradaki asfalt işlerini de yapacağım, parkınızı da yapacağım, söz veriyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha