Yozgat’ta ilkokul öğrencileri trafik derslerinde Çocuk Trafik Eğitim Parkında giderek, trafik kurallarını uygulamalı olarak öğreniyor.
Yozgat’ta geçen yıl hizmete açılan Çocuk Trafik Eğitim Parkı öğrencilerin yoğun ilgisini çekiyor. Trafik dersini Trafik Eğitim Parkında geçiren ilkokul ikinci sınıf öğrencileri trafik polisleri gözetiminde, akülü arabaları kullanarak, hem eğleniyor hem de trafik kurallarını uygulamalı olarak öğreniyor. Fatma Temel Turhan İlkokulu 2. Sınıf Öğretmeni Ahmet Beğen, trafik derslerinde Yozgat Çocuk Trafik Eğitim Parkına geldiklerini belirterek, “Öğrencilerimiz burada trafik polisleri gözetiminde akülü araçları kullanarak trafik kurallarını öğreniyor. Bugünün küçükleri yarının büyükleri olacak çocuklarımız trafik kurallarını çok iyi bir şekilde öğrendiklerinde, yarın büyüdüklerinde bu kurallara daha iyi uyacaklardır. Burada bize yardımcı olarak trafik kurallarını uygulamalı olarak çocuklarımıza öğreten emniyet mensuplarına ve diğer görevlilere teşekkür ediyorum” dedi.
Berat Efe isimli öğrenci, Trafik Eğitim Parkında çok eğlendiklerini belirterek, “Burada akülü araba kullandık. Kullanırken, kırmızı ışıkta durduk, yeşil yanınca geçtik. Hem eğlendik hem de trafik kurallarını öğrendik” diye konuştu.
Kaynak: iha