Yozgat’ta merkez ve ilçe belediyelerinde görevli itfaiye erleri, aldıkları 3 günlük eğitimlerini kurtarma ve yangın tatbikatı ile tamamladı. Eğitimlerini tamamlayan itfaiye erleri, eğitim tatbikatının ardından sertifikalarını aldı.
Yozgat Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde düzenlenen itfaiye eğitimine 60 itfaiyeci katıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Eğitim Daire Başkanlığı uzmanları tarafından verilen eğitim sonunda yapılan tatbikatta, trafik kazası sonucu araç içerisinden yaralı kurtarma ve yangın tatbikatı yapıldı. Sağlık ve kurtarma ekiplerinin görev yaptığı tatbikat, gerçeği aratmadı. Senaryo gereği kaza yapan bir kamyondan sürücü yaralı olarak kurtarılırken, benzin dökülerek yakılan kamyon, itfaiyeciler tarafından kısa sürede söndürüldü. Tatbikat sonrası eğitim seminerine katılan itfaiye erlerinin düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Yozgat Belediye İtfaiye Müdürlüğü önünde düzenlenen törene Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Vali Yardımcısı Yavuz Güner, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, İtfaiye Müdürü Sinan Soyer, Ankara Büyükşehir Belediyesi Eğitim Daire Başkanlığı eğitim uzmanı Zafer Yüce ve itfaiye erleri katıldı.
Program sonrası bir açıklama yapan Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, bu tür tatbikatların itfaiye erlerinin kendilerini yenilemeleri açısından oldukça önemli olduğunu söyledi. Arslan, “İtfaiye hepimizin her zaman ihtiyacımızın olmadığı ama ihtiyacımız olduğu zamanda da hemen ulaşmak istediğimiz hemen yetişmesini istediğimiz çok önemli bir kurumdur. Tabii ki kurumda çalışan arkadaşlarımızın eğitimlerinin bilgilerinin becerilerinin tecrübelerinin en yüksek seviyede olması lazım. Bilgilerini de sürekli tazelemeleri lazım bu maksatla bu eğitim düzenlendi. Hem Yozgat, hem de ilçe belediyelerdeki arkadaşlarımız bu eğitimlere katıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı da buna büyük katkı sağladı. Eğitim verme noktasında çok faydalı bir eğitim oldu. Yozgat Belediyesi itfaiye olarak gerek eleman sayısı itibariyle gerekse araç gereç itibariyle son derece her türlü olaya müdahale edebilecek yeterli kabiliyette arkadaşlarımız var. Araç gereç olarak ta her türlü donatıya sahibiz. Neticede bu bir tatbikattır, ama empati yaptığımızda olayın ne kadar önemli olduğunu görüyorsunuz. İnşallah gerçek olayları yaşamayız. Ama yaşandığında da ben en kısa sürede müdahale edileceğini ve gerekli tedbirlerin alınacağına inanıyorum. İtfaiye makine parkımızın daha da gelişmesi ve daha donanımlı araçların alınması konusunda çalışmalarımız olacak” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Akademi Amiri Zafer Yüce de tatbikatın oldukça güzel geçtiğini belirterek, "Biz çevre illerimizde komşularımıza yardım etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Eğitimle alakalı Yozgat İtfaiye Müdürlüğü ile gerekli yazışmaları yaptık 3 günlük bir eğitim planladık. İlk gün teorik eğitimler yaptık. Yangın ve yangında kullanılan söndürme ile alakalı. İkinci gün bunların uygulamalarını yaptık. Bugün trafik kazalarına müdahale ile ilgili eğitimleri tamamlayıp öğleden sonraki tatbikat kısmında da bunun uygulama kısmını yaptık. Güzel başarılı bir eğitim oldu. İtfaiye ekipleri yeni teknikleri öğrendiler bundan sonraki aşamada da bunları uygulayarak daha fazla insanlara nasıl faydalı olabiliriz o konuda kendilerini geliştirecekler” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha