Yozgat merkez, ilçe ve beldeleri içerisinde beşinci kez göreve seçilen Sorgun ilçesine bağlı Doğankent Beldesi Belediye Başkanı Doğan Sungur, ilin en kıdemli başkanı unvanına ulaştı.
Yozgat'ın en eski yerleşim birimlerinden birisi olan Doğankent Beldesi'nde 1994 yılında yapılan yerel yönetim seçimlerinde ANAP adayı olarak göreve seçilen Doğan Sungur, ikinci dönemin sonunda AK Parti'ye geçti. Son yerel yönetim seçimlerin de bir kez daha göreve seçilen Belediye Başkanı Doğan Sungur, Yozgat merkez ile birlikte 14 ilçe 22 belde arasında en kıdemli Belediye Başkanı unvanını eline geçirdi.
Yaptığı hizmetlerin karşılığında halkın son 5 dönemdir kendisine teveccüh gösterdiğini belirten Sungur, ''Görevde bulunduğum süre içerisinde beldemizin gelişmesi noktasında önemli hizmetler ve yatırımlar yaptık. Bu dönem sorumluluğumuz daha da arttı ve daha iyi, kalıcı, sosyal ve ekonomik yönden güç kazandıracak hizmetler vermek için hazırladığımız projelerimizi hizmete sunacağız” dedi.
Sorgun ilçesinin Çiğdemli Beldesinde ikinci kez göreve seçilen İsmail Biçer de, Yozgat'ın en kıdemli Belediyi Başkanı olan Doğan Sungur'un izinden gitmek istediğini söyledi.
Kaynak: iha