Yozgat’ta il özel idare, kaymakamlıklar ve belediyeler tarafından hazırlanan ve Orta Anadolu (ORAN) Kalkınma Ajansı'ndan 3, 2 milyon TL destek alan projelerin sözleşmesi imzalandı.
Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen imza törenine Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Vali Yarımcısı Yavuz Güner, ORAN Genel Sekreteri Vekili Fatih Gavgacı ve proje sahipleri kaymakam ve belediye başkanları katıldı. İmza töreninde konuşan Vali Yazıcı, kaymakamlık ve ilçe belediyelerinin sosyal içerikli projeler hazırlayarak ORAN Kalkınma Ajansı'na sunduğunu belirterek, “Sunulan bu projelerden 7 tanesi kabul edildi. Bunlardan bir tanesi de Yozgat İl Özel İdemiz tarafından hazırlanan ‘Su Sporları Kompleksi’ projesidir. Bu proje tamamen kadınlara yönelik olan bir projedir” dedi.
Bu projedeki amacın Yozgat’a güzel tesisler kazandırmak ve dışarıdan gelen özellikle yaz mevsiminde yurt dışından gelip de buradan gitmek isteyen vatandaşları burada tutmak olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, “ Biz burada yazın hem kendi insanımız hem de dışarıdan gelen insanların sahile, denize gitme ihtiyacı hissetmemeleri, yani Yozgat’ta kalabilmek için bir bahane arıyorlar ise onlara çok güzel bir bahane oluşturmak amacıyla bu projeyi yaptık” dedi.
Tesise annelerin çocukları ile birlikte girdikleri zaman 5-6 saat zaman geçirebilecekleri bir yer olacağını ifade eden Vali Yazıcı, “İçerisinde kafeterya, jimnastik salonu, termal havuz olacak. Saniyede 12 litre 32 derecelik bir suyumuz var. Havuzumuz onunla devridaim olacak. Diğer havuzlar ve çocuk havuzunun suyu ısıtılacak. İnsanımız burada soğutmadan veya ısıtmadan termal su ile buluşacak. Geniş bir alan içerisinde. Girdiği zaman hemen kaçma şeklinde değil de 5-6 saat zaman geçirebileceği tarzda bir yer olacak. Terasta güneşlenme imkanı da olacak. Örf ve adetlerimize uygun bir şekilde içeriye cep telefonu kamera alınmayacak. Tesisinde kamera sistemi olmayacak. Amaç insanların Yozgat’ta kalmasını ve zaman geçirmesini sağlamak. Bu tesis spor vadisini de tamamlar vaziyette olacak. Sosyal hayattaki hareketliliği sağlayacağız. İnsanların memleketinde kalması için bahane üretmesini sağlayacağız. Bizim insanımız da bunlara layık. Yozgat’ın gelişmiş ve kendi kendine yeten iller arasında olması muradımızdır” diye konuştu.
Vali Yazıcı, "ORAN Kalkınma Ajansı’ndan alınan bu destek sadece ateşleyici miktarda bir paradır. Biz bu sene sadece bir milyon ayıracağız. Toplam da iki milyon lira. İki milyon ile başlanacak ve inşallah önümüzdeki sene bitecek. Kalanı içinde elbette finans bulacağız” ifadelerini kullandı.
Kar amacı gütmeyen kurumların proje başvurusunda bulundukları “Sosyal ve Kentsel Kalkınma” mali destek programında Eğitimde Hedef 12 projesiyle Kadışehri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Boğazlıyan Sporla Gelen Kalkınma Projesi Boğazlıyan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Şefaatli’de Yaşam Kalitesinin yükseltilmesi projesi Şefaatli Köylere Hizmet Götürme Birliği, Şehr-i Kadın Konağı projesi Kadışehri Belediyesi, Bahariye Termal Turizm Sosyal Destek Merkezi Boğazlıyan Kaymakamlığı ve Sosyal Çevre için Akdağmadeni Belediyesi Mesire Alanı Projesi ise Akdağmadeni Belediyesi, ORAN Kalkınma Ajansı'ndan destek almaya hak kazandı.
Kaynak: iha