Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu’nda kan bağışı, kermes ve sergi etkinliği aynı anda düzenlendi.
Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu’na da ilk olarak anasınıfı öğrencilerin yaptığı resim ve çeşitli el işlerinden oluşan serginin açılışı gerçekleştirildi. Serginin açılışını okulun kurucuları Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz ile okul Müdürü Mehmet Akif Şeker birlikte yaptılar. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sergiyi gezen hayırsever Nurdan Oğuz öğrencilere fırsat verildiğin neler yapabileceklerini sergide ki eserleri ile görme imkanı bulduğunu ifade etti. Oğuz gazetecilere yaptığı açıklamada “Şimdi bu anaokulu öğrencileri başta öğretmenleri çocukları bu yönlere sevk etmesi, bunları yaptırtması olağanüstü bir şey. Ben gelecekte bu nesilden çok daha güzel şeyler bekliyorum. Bunlar bizim için aydınlıklar. Bu çocuklardan çok güzel şeyler bekliyorum. Beni çok şaşırttı bunlar. Yapılan şeyler gerçekten çok güzel. Çocuk demek yaratıcılık demek. 2 yaşındaki çocukta, 4 yaşındaki çocukta, 5 yaşındaki çocuğa da yeter ki imkan verilsin. Ben hem öğrencilerimizi hem de öğretmenlerimizi kutluyorum” dedi.
Etkinlik kapsamında düzenlenen kan bağışı kampanyası ile ilgili olarak gazetecilere bilgi veren Kızılay Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Oktay, Nurdan ve Orhan Oğuz İlk ve ortaokulunda yılda iki kez kan bağışı kampanyası düzenlediklerini belirterek katılımdan memnun olduklarını söyledi.
Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkoklu’nda resim ve el işi sergisi ile kan bağışı kampanyasının yansı sıra okulun ihtiyaçlarının karşılanması için kermes düzenlendi. Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkoklu Okul Aile Birliği Başkanı Yasemin Balen sabah orta, öğleden sonrada ilkokul kısmı ile olmak üzere iki ayrı kermes düzenlediklerini dile getirdi. Kermes’te ki yiyeceklerin öğrenci velileri tarafından evlerinde hazırlanarak okula getirildiğini ve burada satışa sunulduğunu ifade eden Balen, buradan elde edilecek gelir ile okulun ve öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi.
(VK-RFK-Y)
.
Kaynak: iha