Kozlu Kargalar Ortaokulu öğrencileri, Soma’da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin ailelerine destek amaçlı kendi hazırladıkları kumbaralarla yardım topladılar.
Kargalar Ortaokulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni Rahime Turan verdiği bilgide, Soma’da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin ailelerine bir parça yardımda bulunmak için öğrencilerle birlikte “Onları En İyi Biz Anlarız” ismini verdikleri yardım çalışması başlattıklarını belirtti.
Öğrencilerin kendi hazırladıkları kumbaralarla kapı kapı gezerek Soma’da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin ailelerine yardım topladıklarını söyleyen Turan, “Kargalar Ortaokulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni Rahime Turan, “Okulumuz idareci, öğretmen ve öğrencileriyle Soma’da yaşanan maden faciasında şehit olan madencilerimizin geride kalan ailelerine bir parça yardımda bulunabilmek için başlatmış olduğumuz "Onları En İyi Biz Anlarız" ismini verdiğimiz yardım çalışmamızda öğrencilerimiz civardaki tüm köyleri kapı kapı gezip yardımlaşmamız hakkında bilgilendirmeler yaptılar. Öğrencilerimiz kendi hazırladıkları kumbaralarla yardımları topladılar. Çünkü onlar da birer madenci çocuklarıydı. Okul Müdürümüz Musa Dinler’e, Okul Müdür Yardımcımız Sertaç Turan’a, tüm kargalar ortaokulu öğretmenlerine, Kargalar, Gücek, Dağköy, Köserecik, Ceyüp, Çengelli, Saka, Ardıç ve Demirciler’de yaşayan tüm köy halkımıza gösterdikleri maddi manevi desteklerinden dolayı sonsuz teşekkür ediyoruz. Toplanan yardımlar başbakanlık tarafından belirlenen hesap numarasına yatırılacak ve bir nebze de olsa büyük acı yaşayan somadaki yurttaşlarımıza yanlarında olduğumuzu ve onları çok iyi anladığımızı göstereceğiz. Şehit olan madencilerimize Allah’tan rahmet yakınlarına ise başsağlığı dileriz” dedi.
Kaynak: iha