Sinan Bayraktar'ı takımın başına getirerek, son dakikada da olsa yaptığı 12 transferle iyi bir takım kurmak isteyen Orduspor'da son maçta oynanan kötü futbol ve alınan 4-1'lik sonuç teknik heyet ve futbolculara tepkilere yol açmıştı.

 

Orduspor, yeni sezona beklediği gibi girmedi ve 5 maçta 3 puan aldı. Taraftarların beklentisi daha iyi futbol ve daha fazla puan toplamaktı. Orduspor, İstanbulspor mağlubiyeti ile maça başlayıp kötü futbol rüzgarını tersine çevirerek Bandırmaspor maçına kadar tek yarıda olsa kımıldamaya başlamıştı. Ama Bandırmaspor maçında oynanan futbol, yaşananlar ve alınan sonuç ( özellikle Menemen Belediyespor) maçındaki mücadeleyi doğal olarak unutturdu.

 

Sinan Bayraktar'ın takım üzerinde ısrarla oynatmak istediği sistem ve taktik ilk 5 haftada görüldüğü üzere futbolcular üzerinde ters mıknatıs etkisi yaratıyor. Sinan Hoca takımı şu an o sistemi Türkiye'de en iyi uygulayan Beşiktaş gibi oynatmak istiyor ancak kalite farkını geçelim oyuncuların özellikeri ve sistem arasında uçurum var.

 

4-3-3 sisteminde Orduspor'da savunma anlamında herhangi bir aksilik yaşamasa da zaman zaman yapılan basit hatalar ve orta saha ile savunma arasındaki boşluk 5 maçta 9 gol yenmesine sebep oldu.

 

Orta sahaya baktığımızda ise Orduspor'da 3'lü orta saha kırılgan bir görüntü verdi. 3 orta sahadan Sinan Bayraktar, Safa'dan Sosavari performans beklerken oyuncunun hücuma odaklı olması da orta saha sayısının 2'ye düşmesine neden oluyor. Fizik gücün ön planda olduğu ligde de 2 orta saha oynamak harakiriden başka birşey değil.

 

Hücüm hattına baktığımzda ise kenar kanat özelliğine uyan tek bir isim var, Mehmet Arı. Mehmet Arı'nın hızı ve tekniği birleşince çok iyi şeyler yapabilecek kapasiteye sahip ancak ilk 5 haftada takımın genel görüntüsü gibi vasatın altında kaldı. Hüseyin Kuday ve zaman zaman oyuna sonradan giren Özgen Erdem'den içe kat edilmesi görülürken bu oyuncularında son vuruş özelliğinin iyi olmaması rakip için tehlike arz etmiyor. Forvet hattı içinse 2 savunma arasında kaybolan ve destek gelmeyen bir görüntü sözkonusu.

 

Sonuç olarak Sinan Bayraktar, bu sistemde farklı oyuncuları mı dener yoksa farklı sistemde bu oyuncuları mı dener bilinmez ama görüntüye bakılacak olursa zorla 3 puan alınamayacağı da kesin.