1 Eylül Dünya barış günüdür. NEDEN? Google ’ye sordum dedi ki. 1 Eylül 1939 da Hitler Almanya’sı Polonya’ya saldırdığı gündür de ondan. O halde bu haftaki yazımıza 1 Eylül bildirimizle başlayalım.

“Dünyada iç ve dış barışın sağlanması için bütün Dünya devletlerinin bağımsızlığa ve hukuk devletine ulaşılması gerekir. Bütün Dünya devletlerinde Denk bütçe olmazsa Dünyada barış olmaz. Çünkü açık bütçe devletlerin kendi vatandaşlarına sürekli zamlarla saldırmaları demektir. Zamlara karşı milli reaksiyonların yükselmesi demektir. İç ve dış barışın en veciz ifadesi ise " Yurtta SULH cihanda SULH" tur. Bu ilke sadece bir Atatürk ilkesi, değildir. Aynı zamanda. Anayasamızın başlangıcında yer alan T.C. Anayasası hükmüdür.

Açık bütçe, biri birini, izleyen bitmez tükenmez zamlar zinciri olduğundan açık bütçelerle yaşanan bir ülkede iç barış olmaz. Bu nedenle açık bütçeli ülkelerde " Yurtta sulh cihanda SULH "sağlanamaz. Tıpkı bu gün olduğu gibi. Bu açıdan bakınca açık bütçelerin bir hukuk devleti olan Anayasamıza aykırılığı kuşkusuzdur.

Denk bütçe yaptığımız ve uyguladığımız zaman Anayasamızın bir ilkesi olan " YURTTA SULH CİHANDA SULH " ilkesine de ulaşacağız.

1 Eylül Dünya barış günü Türk milletine kutlu olsun.”

SSCB ( Sovyetler Birliği.)Neden dağıldı.

İnanılmaz Tablo yan başlığı ile Değerli Yazar Soner Yalçın 1 Eylül 2022 tarihli sözcü gazetesindeki köşesine “ İnanılmaz Tablo” yan başlığı ile aynen şunları yazmıştır:” 1990 da orta ve büyük boyutta 30 bin fabrika varken bu sayı 5 bine düştü, İşsizlik büyük artış gösterdi. Polis memurları, askerler mafya tetikçisi oldu. Fuhuş inanılmaz artış gösterdi. Kriz 1998 de zirve yaptı. Ruble’nin değeri hızla düştü. Rusya dış borcunu ödeyemez hale geldi….. Sovyet malları 3 kuruşa kapışıldı.”

Rusya’nın yıkılışı bize göre işte altı çizili cümlenin içinde yatmaktadır. (Tıpkı bizim 14 Mayıs 1950 den sonra yaşadıklarımız gibi.) Ruble’nin değeri hızla düşmez. Onu düşürecek başta açık bütçeler olmak üzere bazı para oyunları sahneye konulur ve Ruble’nin değeri öyle düşürülür. Bunu saldırgan müstevli devlet ister ve yaptırırlar. Türkiye’de de 14 Mayıs 1950 den sonra ayni uygulama yapıldı. Bir birinden açık bütçeler gereksiz iç ve dış borçlanmalar israf ve lüks seyahatler vs. O tarihte 3 TL olan bir ABD Doları ( 1 Eylül 2022 Dünya Barış günü) 18.192.000 TL oldu. Görüyorsunuz ki kendiliğinde olan bir şey yok. Dâhili ve harici bedhahlarımız bize dayatma ile yaptırdılar.

CHP TBMM Grubu Samsun'da Toplandı.

CHP TBMM gurubu Samsun'da toplandı. Samsun tarihi bir şehirdir. Ya istiklal ya ölüm kararının alındığı başlangıç noktasıdır. Bu gün de CHP ye tarihi ilkelerine dönmek ve Türkün 14 Mayıs 1950 de başlayan karanlık yoldan doğan makûs talihini de yenmek zorundadır. Konuşmayı dinliyorum. Zemindeki ilanlara bakıyorum. CHP yi arıyorum. CHP denilince akla önce Anadolu ve Rumeli Müdafaa hukuk cemiyeti gelir. Tam bağımsızlık gelir. DENK bütçe yapmak gelir. Laik eğitim gelir. Bunlarsız CHP olur mu olmaz. Akla Fransız ATA sözü gelir." İhtilal ve biftek kansız olmaz"

Sayın Kılıçdaroğlu nedense DENK bütçe demiyor laik eğitim demiyor. Türkiye'de müstevlilerin desteğinde iktidara getirilenlerin yapamayacağı iki şey vardır.

  • DENK bütçe yapamazlar ve
  • Laik eğitime dönemezler.

Ne ise uzun bir masal bunlar. Biz 1950 de Büyük Türkiye olmak yolundan ayrıldık. Küçük Amerika olmak yoluna girdik. Meselenin özü budur. Büyük Türkiye yolunda bir ABD Doları 80 kuruş idi. Küçük Amerika yolundayız halen bir ABD dolar 18.102.000 TL dir. Nerede duracağı da belirsizdir. Bunu değiştirmenin yolu DENK bütçedir. CHP nin kuruluşunda ve ilk 15 senelik uygulamasında DENK bütçe ilkesi zaten vardır. Zafer Bayramını kutladık. Doğru ama biz değil Müstevlilerimiz kutladılar. Çünkü bir ABD Doları 80 kuruş olarak kalsaydı. Biz kutlayacaktık. Ama bir ABD doları 18.102.000 olunca Sayın müstevlilerinizin kutlamaları ağır bastı.

İşler bu kadar ağır iken siyasetin görevi ağır ve derin iken CHP nin "DENK bütçe + Laik eğitim" söyleminde hiç bulunmaması anlaşılır bir durum değildir. Önümüzdeki seçimlerde Cumhuriyetimizi ebediyen kaybetmek yoluna çıkmak istemiyorsak Türk Milleti tarafından “ Şahsı menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleri ile birleştirenler hariç” CHP ve kurduğu 6 li birlik desteklenmelidir.

4 Eylül 1919 SİVAS Kongresi’nin toplanarak Türk milletinin” Ya bağımsızlık ya ölüm.” Himaye ve manda kabul edilemez kararını verdiği gündür.