Cumhuriyetin 100. yılına özel hazırlanan marş yayınlandı. Türkiye Yüzyılı titretiyor dünyayı şeklinde sözlere sahip olan marş büyük ilgi çekti. Cumhuriyetin yüzüncü yılına özel 100. Yıl Marşı sözleri çok merak ediliyor. İşte marşın sözleri ve marşın video klibi:
100. Yıl Marşı: Türkiye Yüzyılı Titretiyor Dünyayı
Cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak hazırlanan marş, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen "30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtımı"nda büyük bir coşkuyla ilk kez dinleyicilerle buluştu. Bu önemli etkinlik, Türkiye'nin cumhuriyet tarihinin en anlamlı dönüm noktalarından birini kutlamak için düzenlenen bir girişimdir.
Marşın tanıtımının gerçekleştirildiği Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, ülkemizin simgesel değeri olan bir mekandır ve ulusal bayramlarımızın kutlandığı yerlerden biridir. 30 Ağustos Zafer Bayramı gibi önemli bir gün için özel olarak planlanan konser, bu tarihi zaferin anlamını vurgulamak ve Cumhuriyet'in yüzüncü yılını kutlamak amacıyla düzenlenmiştir.
Marşın tanıtımının yapılmasıyla beraber, duygusal ve güçlü sözleriyle milletimize güç veren özgün melodisi de ilk kez dinleyicilerin beğenisine sunuldu. Bu marş, Cumhuriyet'in köklü geçmişi ile gelecekteki umutlarını harmanlayarak bizlere ilham vermektedir.
Cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak hazırlanan bu marş, ülkemizin milli değerlerini yücelten ve birlik ruhunu pekiştiren bir eserdir. Türk milletinin büyük azim ve kararlılıkla kurduğu Cumhuriyet'in 100. yılını kutlamak için düzenlenen bu özel etkinlik, tüm vatandaşlarımızı bir araya getirerek ortak değerlerimize sahip çıkmamızı sağlamaktadır.
Cumhuriyetin yüzüncü yılına özel 100. Yıl Marşı klibi
Cumhuriyetin yüzüncü yılına özel 100. Yıl Marşı sözleri
Parlayan yıldızı Anadolu'nun
Çağlayan sel gibi şanlı ulusun
Türkiye Yüzyılı titretiyor dünyayı
Sarsılmaz bir inançla kalpte tutkusun
Bu toprak bu deniz bu bayrak bizim
Tarihe sığmayan destanlar bizim
Türklüğün yazgısı yazılıyor koynunda
Kalplere kazınmış bu vatan bizim
Yüzyıllarca kutlanacak Cumhuriyetimiz
Her zaman aydınlık mavi göklere uzanacak ellerimiz
Yüzyıllarca kutlanacak Cumhuriyetimiz
Gazi'nin açtığı bu kutlu yolda yürüyeceğiz hepimiz
Özgürlük tutkusu damarlarımda
Çelikten her nefer semalarımda
Sarmaşık dal gibi sarılmışız biz bize
Tek yürek bu millet en zor anında
Düşmanlar bir olsa yağsa göklerden
Denizler köpürse taşsa dağlardan
Kimseye eğmedik boynumuzu eğmeyiz
Kahraman yarattı Türkü yaratan
Yüzyıllarca kutlanacak Cumhuriyetimiz
Her zaman aydınlık mavi göklere uzanacak ellerimiz
Yüzyıllarca kutlanacak Cumhuriyetimiz
Gazi'nin açtığı bu kutlu yolda yürüyeceğiz hepimiz
Kaynak: HABER MERKEZİ