Uluslararası yangın eğitim müfredatına uygun olarak verilen 40 saat süreli itfaiye er eğitimi programı kapsamında personellere itfaiye ekipman bilgisi, yangın dinamikleri, LPG, doğal gaz ve akaryakıt kaynaklı yangınlar, kapalı ve dumanlı alanlarda arama kurtarma becerisi, trafik kazalarına müdahale, doğada iple istasyon oluşturup kurtarma hattı kurma eğitimleri veriliyor.

Yangın Eğitimi 1

Giresun’da da eğitim verildi

Bilgi birikim ve tecrübelerini Türkiye’nin dört bir köşesindeki itfaiye teşkilatlarıyla paylaşan OBİTEM, Giresun Espiye ve Tirebolu ilçelerinde itfaiye teşkilatlarına eğitim veriyor. Eğitimlerde uygulamalı olarak çeşitli yangın istasyonlarında gerçeği aratmayan yangınla mücadele teknikleri öğretiliyor.

Tirebolu Belediyesine bağlı 7 itfaiye personeli, Eynesil Belediyesine bağlı 2 itfaiye personeli ile Ordu Büyükşehir Belediyesi itfaiye personelleri de verilen kapsamlı eğitimlerle donanım kazanıyor.

Yangın Eğitimi 2

Eğitimin verimli geçtiğine dikkat çeken itfaiye erleri, “Öncelikle bizi burada ağırlayıp bilgi birikimlerini bizimle paylaşan Ordu Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz. Bu eğitimlere katılarak eksik yönlerimizin farkına vardık. Yangınla mücadele stratejimizin gelişmesi acısından teorik ve uygulamalı eğitimler çok verimli geçti. Edindiğimiz bilgilerle yöremizde meydana gelen olaylara daha etkin ve yerinde müdahaleler yapacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

AFAD Başkanı Okay Memiş Ordu'da AFAD Başkanı Okay Memiş Ordu'da

Editör: Merve Tepecik