Osmanlı imparatorluğunun emperyalist güçler tarafından işgal edilmesini içine sindiremeyen başta Atatürk ve vatansever arkadaşları 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıkarak Anadolu da var olan vatanseverlerle buluşması ile başlayan mücadele, 23 Nisan 1920 de Ankara da açılan Büyük Millet Meclisi eliyle yürütülen, 29 Ekim 1923 de Cumhuriyetle taçlanan Türkiye Cumhuriyeti yavaş yavaş sürecini sürdürmüş. 6 okla hedefini belirlemiştir. 

 

1-Misaki sınırlar içinde yaşayan halkın adı Türk dür.

2-Cumhuriyetcilik: Kurulan yeni devletin yönetim biçimi Cumhuriyettir. İlelebet yaşayacaktır.

3-DEvletçilik: Ülkenin kalkınmasında devlet öncülük yapacak. Özel teşebbüsü denetleyecek.

4 -Laiklik: Her yurttaş inancında yaşarken devlet koruması altında olacak. Devlet kurumların da inanç etkisi altında görev yapılamayacak. Dini semboller devlet kurumlarında giyilemeyecek, takılamayacak. Devlet kurumlarında çalışanlar tüm yurttaşlara eşit mesafede hizmet verecek. 

5-Halkçılık: Milletin bugün yaşayan yurttaş vatandaşına halk denir. Halkın eğitim, sağlık, güvenlik hukuk, Dini ihtiyaçları ve ekonomik ihtiyaçlarını gözetmek devletin görevidir.

6-Devricilik-Başta devlet kurumlarında çalışanlar, Türk halkı dünyada gelişen yenilikleri benimseyerek. Hayata geçirecek.

Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran başta Atatürk olmak üzere tüm kurucu vatanseverlerin Türk halkının önüne koyduğu hedefe ne kadar bağlıyız. Her Türkiye Cumhuriyeti devleti yurttaşı kendisiyle yüzleşmeli. Hedefe  ulaşmak için çaba harcamalıdır.                     

Tüm halkın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.