Kurban Bayramı'na yaklaşırken, arefe günü de merak konusu oldu. Bu sene bayramın arifesi, 15 Haziran Cumartesi günü olarak belirlendi. Bu tarihte kamu kurum ve kuruluşları öğleden sonra mesai bitimine kadar, özel sektör ise işyerlerinin tercihine göre tatil yapacak.

Dört Günlük Resmi Tatil

Kurban Bayramı'nın ilk günü 16 Haziran Pazar günü olacak. Bu tarihten itibaren kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör ve eğitim kurumları da dahil olmak üzere, 4 gün boyunca resmi tatil yapılacak. Resmi tatil 19 Haziran Çarşamba günü sona erecek.

Kurban Bayram

Bayram Hazırlıkları Başladı

Vatandaşlar, arefe günü ve tatil boyunca aileleriyle ve sevdikleriyle bir araya gelmek için şimdiden planlar yapmaya başladı. Bayram alışverişi için marketlere ve alışveriş merkezlerine yoğunluk başladı. Kurban kesim alanları ve pazarlar da bayrama hazır hale getiriliyor.

Trafik Yoğunluğu Bekleniyor

Bayram öncesi ve sonrasında yoğun bir trafik bekleniyor. Bu nedenle, yola çıkacak olan vatandaşların dikkatli olması ve gerekli tedbirleri alması öneriliyor.

Bayram namazı kaç rekat ve nasıl kılınır? Kurban Bayramı namazının kılınışı Bayram namazı kaç rekat ve nasıl kılınır? Kurban Bayramı namazının kılınışı

Editör: Zeynep Telci