Bir 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü daha kutluyoruz.  Peki neden Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz.  Öğretmenin toplumdaki ve Ülkemiz genelindeki değerini,  önemini herkese göstermek;  Öğretmenlere üstün  saygınlık gösterilmesi gerektiği şeklindeki bir kültür anlayışını ortaya koymak ve Ülkemiz genelinde insanlara benimsetmek; ayrıca emekli öğretmenlere sevgi ve saygıyla anmak;  yeni atanan veya atanacak durumda olan öğretmen kesimine; mesleğin güzel ve özverili yanlarını göstermek;  yeni yetişen üstün başarılı gençleri öğretmenlik mesleğini  veren fakültelere  yönlendirmek; iyi yetişmiş öğretmen camiasının; kendinden sonra gelecek nesillerin,  çok daha iyi yetişmesi olgusunu,  gerçeğe dönüştürmek düşüncesi ile her yıl  ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’  Kutlanıyor.

       Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Baş Öğretmenliğini kabul ettiği gün 24 Kasım 1928 dir.  1 Kasım 1928 de çıkarılan 1353 sayılı yasa ile  ‘Arap Alfabesi’ yerine  ‘Latin Alfabesi’  kabul edildi; ve Türkiye Cumhuriyeti içinde  ‘Eğitim Birliği’  sağlandı. 24 Kasım Günü 1981 den beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. 1928 de açılan Millet Mektepleri ile  yaşlı, orta yaşlı, çocuk,  kadın,  genç olabildiğince herkese yeni harflerle okuma, yazma  öğretilmiştir.  Atatürk  öğretmenler  için ‘yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ demiştir.  Harf devriminden sonra okuma yazma seferberliği başlatılarak en küçük yerleşim  yerine kadar okul yapılmış ve öğretmen atanmıştır. Bu çalışmalar bugünkü çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin doğmasına yol vermiştir.

        Bildiğiniz üzere eğitim ve öğretimle ilgili toplumdaki tüm meslek gruplarının belirli yaşlarda eğiten öğretmenlerdir.   Bu nedenden  iyi yetişmiş öğrencilerin özelikle öğretmen yetiştiren fakültelere yöneltilmesi son derece uygun olacaktır. Öğretmenlik mesleğine karşıda tüm toplum katmanlarının sevgi, saygı, özverili  yaklaşım içinde olmaları; bu mesleğe olan ilgi ve rağbeti artıracak;  iyi yetişmiş, kaliteli öğretmen kitlesi  en iyi ürünleri verecek; elde edeceğimiz ürünler son derece kaliteli olacaktır. 

       Öğretmenlik mesleğinin ekonomik sorunları çözülmüş; gelir düzeylerinin günümüz şartlarına göre iyileştirilmiş olması; öğretmenleri işine daha sıkı sarılmalarına yol açacak;  iyi yetişen gençlerin öğretmenlik mesleği;   ilk tercihleri arasına  girecektir.  Tüm Öğretmenlerin ’24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun’.