2017 yılı Cumhuriyetin İlanının 94. yılıdır. 2017 yılında Cumhuriyetin 94. yılını kutlayacağız. Diğer kutlamalardan bu yılki kutlamaların daha farklı olmasını ve bu yıl yapılacak kutlamalarda birlik içinde daha güzel günlere adım atacağımızı, göreceğimizi umuyorduk.
Vizyon sahibi olmayan yöneticiler, sıradan yaşayıp günü kurtarır, bunun dışında amaçları bulunmaz, Vizyon sahibi yönetici olmak ekibini ve grubunu doğru yönetmekle olur. Hayatı belli doğrultular üzerinde planlı bi şekilde yürüten, hayatın kendisini değil; kendisi hayatı değiştirebilecek hamleler yapabilen yöneticilik yapıp iz bırakan ve değişimlere açık, başarıyı kovalayan kişiler “vizyon” oluşturur.
Atamızın, öylesine anlamlı, ufuk açıcı, vizyon sahibi ve hep güncelliğini koruyan sözleri var ki, insan ne büyük bir fikir adamı olduğuna gerçekten şapka çıkarıyor. Üzerinden o kadar süre geçmesine ve dünya şartlarının değişmesine rağmen, Atamızın bize miras bıraktığı sözleri hala dünyada geçerliliğini koruyor ve gelişmiş, demokrasisi sağlam  bir ülke olabilmenizin de temelini oluşturuyor. Fazla değil çok basit bir mantıkla biraz dünyada olup bitene bakarsak, Atamızın bu sözlerini uygulayan ve kendi ülkesinde temel prensip haline getiren devletlerin, ne gibi olumlu gelişmeler kaydettiğini görüyoruz. 
Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Bütün dünya bilsin ki, benim için bir yandaşlık vardır: Cumhuriyet yandaşlığı, düşünsel ve toplumsal devrim yandaşlığı. Bu noktada yeni Türkiye topluluğunda, bir bireyi bunun dışında düşünmek istemiyorum."
"Yaptığımız ve yapmakta olduğumuz inkılapların amacı, Türkiye Cumhuriyeti halkını tamamen çağımıza uygun ve bütün mana ve biçimiyle uygar bir toplum haline değiştirmektir." 
"Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunamaz." demiştir.
Şimdi sizler adaletliminsiniz? Cumhuriyetimizin 94. Yıl dönümü kutlamalarında Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partiye ve mensuplarına ilimizde ve ilçemizde Atatürk anıtlarına çelen koymayı, saygılarını ifade etmeyi yasaklıyorsunuz. Âmâ unutmayınız ki yasaklarınız tutmayacak, asla unutturamayacak ve izlerini silemeyeceksiniz.
Ulu önderimiz Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün de dediği gibi Türkiye Cumhuriyeti İlelebet payidar kalacaktır.
"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."
Cumhuriyetimizin 94.Yılı, Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun.